58 av brannene som har oppstått i Rogaland hittil i år, har oppstått mellom klokka 23.00 og 07.00 om morgenen. Det tilsvarer over én ukentlig nattbrann i snitt bare i vårt fylke.

Det skriver Rogaland brann og redning IKS i sin pressemelding.

Landet over ber brannvesenet alle om å sjekke ar røykvarsleren fungerer som den skal, nå som vi nærmer oss det mest brannfarlige måneden i året.

– Når det brenner er hvert sekund avgjørende. Man overlever ikke lenge i en bolig som raskt fylles opp av røyk, så man er helt avhengig av tidlig varsling for å redde seg selv og de man bor sammen med, sier Randi Hetle, konstituert seksjonsleder i Rogaland brann og redning.

Røykvarslerdagen er 1. desember. Den dagen anbefales alle husstander å bytte ut batteriene i røykvarsleren, selv om den skulle være koblet til strømnettet slik moderne byggeforeskrifter krever.

Desember og januar er de mest brannfarlige månedene, skriver de i pressemeldingen. Det skyldes at vi fyrer i peisen og fordi vi tenner flere lys. Ikke minst er det en tid av året hvor vi konsumerer mest alkohol, og inntak av alkohol i kombinasjon med bruk av åpne flammer er en dårlig kombinasjon.

Brannvesenet, Lyse og Gjensidige kan man møte 2. desember på stand på Obs! Mariero,