Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot svindel: – Får du denne e-posten bør du ikke åpne den

Folkehelseinstituttet (FHI) er informert om svindel-epost sendt i instituttets navn. Eposten inneholder en fil som ikke bør åpnes, opplyser de.

For abonnenter
(Østlands-Posten)

OPPDATERING: Klokken 17.12 oppdaterte Folkehelseinstituttet med følgende på Twitter: «Dagens undersøkelser har vist at den falske e-posten kun var sendt til en mottaker og var en aprilspøk. Våre systemer fanget det opp da vedk utga seg for å være FHI. Vi gikk raskt ut for å begrense evt skade. Takk til alle som delte og bidro, og beklager bryderiet.»

– Vi har fått meldinger om svindel-epost sendt i vår navn, med overskriften Registrert smitte. E-posten har en fil mottaker bes åpne, og avsender har en filemail.com-adresse. E-posten er ikke fra FHI, og vedlegget bør ikke åpnes!, opplyser FHI på Twitter.

HelseCERT er bedt om å undersøke saken.

En drøy halvtime før opplyste Utenriksdepartementet om svindelforsøk fra UDs telefonnummer, der folk bes om å sette over penger for å løse problemer med oppholdstillatelse.

– De påstår at det er noe i veien med vedkommende sin oppholdstillatelse og ber dem sette over penger for å løse problemet, skriver Utenriksdepartementet.

Alle som får en slik oppringning, bes om å melde ifra til politiet, gi beskjed til telefonoperatør og ikke overføre penger.

– Norge ber aldri om penger for denne typen tjenester. Spørsmål om oppholdstillatelse må rettes til Utlendingsdirektoratet (UDI), opplyser UD.

Kommentarer til denne saken