Gå til sidens hovedinnhold

Alle Boreals ferjer og hurtigbåter har fått seilingsnekt

Artikkelen er over 1 år gammel

Det vil blant annet si at ferja mellom Kvitsøy og Mekjarvik ikke går for øyeblikket.

Det er NRK som melder om seilingsnekten onsdag ettermiddag.

- Vi har vært på en tilleggsrevisjon i Boreal i dag. Som resultat har vi foreløpig trukket tilbake det overordnede sikkerhetsstyringssertifikatet, som igjen påvirker alle fartøyene. Det er alvorlig, sier kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet til NRK.

Det er med andre ord funnet avvik på enkelte sikkerhetskriterier i henhold til internasjonale lover. Derfor må fartøyene nå ligge til kai. Og det på ubestemt tid, skriver NRK videre.

Les også

Måtte forlate bilen på øya etter uventet ferjestans: - Det var en spesiell situasjon

Har lagt fram handlingsplan

Boreal skriver på sin nettside at de har lagt fram en handlingsplan til Sjøfartsdirektoratet. De avventer nå tilbakemelding på denne. Inntil handlingsplanen er godkjent, må fartøyene ligge til kai.

"Vi beklager ulempen dette medfører for våre kunder, og kommer med mer informasjon så fort dette foreligger", skriver de.

I den grad det er mulig forsøker de å sette opp alternativ transport for å dekke opp for ruter som ikke kan gå.

Midlertidig løsning for Kvitsøy

Beredskapsledelsen i Kvitsøy kommune diskuterte problematikken klokka 17:30, og var tidlig ute med å kontakte kollektivselskapet Kolumbus med mål om å raskt sette inn en båt i sambandet.

Kvitsøy-ordfører Stian Bjørsvik informerer overfor Bygdebladet at hurtigbåten går ferjeruten fra Kvitsøy inntil videre. Fartøyet tar ikke biler.