– Jeg har kjøpt rekkehus, og må nok jobbe for banken i mange år framover, sier Anders Voll til Bygdebladet. Han smiler.

Boligen som Anders har kjøpt ligger i Vikevåg sentrum, det vil si, den er ikke bygget enda. Rekkehus-boligen er en del av det nye boligprosjektet Vikevågen, der 11 av totalt 27 nye boliger ble lagt ut for salg i markedet for et par måneder siden.

– Noe over tre millioner kroner er mye penger, men samtidig er det verdt opplevelsen av å eie noe selv. Det er greit å begynne tidlig slik at jeg har god tid til å finne ut av ting, sier Anders Voll.

Vil forsøke noe nytt

På et par måneder er sju av 11 nye boliger i Vikevågen solgt. Eiendomsmegler Morten Voll i Krogsveen er positivt overrasket over at prosjektet er blitt godt mottatt.

– Sju solgt på et par måneder er faktisk litt i overkant av forventet, sier han.

Førstegangs boligkjøper Anders Voll sier at han godt kunne flyttet inn i morgen, men han har god tid. Mest sannsynlig vil utbyggingen av nye boliger i Vikevågen starte over nyttår.

– Dette er ditt første boligkjøp, var det en vanskelig beslutning å ta? Anders tenker seg litt om før han svarer:

– Jeg vet sannelig ikke, jeg har lenge hatt lyst til å flytte ut og prøve noe nytt. Planen er at jeg skal overta gården hjemme på Voll (Rennesøy), men far er ikke så gammel enda og jeg har ikke tenkt å bo hjemme i 10 år til liksom, svarer 18-åringen.

Holder seg på Rennesøy

Anders Voll gikk to år på bygg og anlegg ved Jåttå videregående skole etter ungdomsskolen. Kjennskap til eieren av Finnøy Bygg, gjorde det mulig for ham å begynne på læretiden sin i den bedriften. Læretida er to år, og han håper å få fast jobb der etter det.

– Slik det ser ut nå, er det planen. Jeg har ett og et halvt år igjen av læretida og det er lenge, mye kan skje inne jeg er ferdig. Det er mange muligheter, sier han, som alltid har likt å bygge ting.

Anders tar i et tak på gården på Rennesøy sammen med faren, Eirik, der de relativt nylig har bygget både ny silo og en ny driftsbygning. At han valgte et framtidig yrke som tømrer har med nettopp dette å gjøre, at det er et håndverk som hele tiden vil være nyttig å kunne.

– Er det tilfeldig at du nå kjøper ny bolig på Rennesøy?

– Nei, jeg skal holde meg på Rennesøy. Jeg fant ikke noe som var aktuelt å kjøpe på Sørbø, som jeg aller helst ville, men så er det gjerne i Vikevåg sentrum at en bolig vil holde seg best i pris over tid, svarer han.

Garasje er viktig

– Anders, hva var viktig for deg når du skulle kjøpe din første bolig?

– Garasje, svarer han kontant.

– Hvorfor?

– Jeg er litt bilinteressert, ikke sånn at jeg skrur så mye og sånn, men jeg vil ta vare på bilen min, som er en dyr og spesiell BMW. Det er jo det som er bilen, sier han og smiler.

– I tillegg til å få garasje, er det jo det at jeg lenge har hatt lyst til å få mitt eget hus og kunne styre det på egen hånd, sier han, som har kjæreste og hun vil flytte inn med ham i den nye boligen når den er klar.

– Ny eller brukt bolig, betydde det noe for deg ved ditt første boligkjøp?

– Nei, det betydde ingenting, men en helt ny bolig går iallfall ikke ned i pris, svarer Anders Voll ettertenksomt og ser fram til innflyttingsdagen, som nok iallfall enda er ett år unna.