I fjor fortalte Bygdebladet om Andreas som skulle flytte hjem igjen til Randaberg og Endrestø etter å ha bodd på Grannes. Planlagt innflytting i eget hus var i desember.

I dag forteller han at innflytting var 1. desember, og med god hjelp av sju kamerater ble hele flytteprosessen unnagjort på én lørdag.

– Det gikk fort, men jeg ville inn. Når jeg først gjør noe så er det «all in» og få det ferdig. Alt kom i hus på lørdagen, og så ble det kjæresten til å pakke ut. Det gikk fint. Nå koser vi oss her på Randaberg. Endelig hjemme, sier Andreas.

Nytt familiemedlem

Siden den tid har husstanden også fått et nytt familiemedlem i den viltre valpen Max, som nå er fem måneder gammel.

– Det er samme hunderase som jeg vokste opp med her på Randaberg, forteller han. I oppveksten syntes Andreas det var fint å ha hunden Simba.

– Så da jeg flyttet hit så tenkte jeg at jeg hadde lyst på hund, og da ble det han. Da ble det Max. Han koser seg han.

– Det har vært godt å flytte hjem igjen?

– Det har vært nydelig. Når du har leilighet på Grannes så er det kjekt for kompiser å komme innom den første måneden og si hei, men etter hvert blir det «langt». Det er egentlig ikke langt, men det blir ikke sånn at kompiser stikker innom. Du ser kompisene mindre. Det kjente jeg var godt med å komme hjem hit, der alle venner og familie er, sier Andreas.

Den smilende landsbyen

Andreas stortrives med å være tilbake på Randaberg.

– På butikken kan jeg si hei og smile til hvem som helst og få et smil tilbake. Det er Randaberg. Det får du ikke i byen! Dette er en smilende by, sier han.

Og mange av kompisene han forteller om spiller han sammen med på Randaberg 2. Andreas forteller at han nettopp var på skalldyrfestival i Mandal, og da var to av lagkameratene med på turen.

– Det ble mye skalldyr, reker og krabbe. Det var veldig kjekt.

Jobber i Randaberg-firma

Da Bygdebladet møtte Andreas sist jobbet han litt som bartender på Pubben, men der har han nå sluttet forteller han. Andreas sier det var kjekt å prøve seg som bartender, men han gikk litt lei, og tror ikke han kommer til å gjøre det mer. Til daglig jobber han nå som anleggsgartner i Byberg maskin.

– Der trives jeg kjempegodt. Det er Randaberg-firma det også vet du. Der er det mye Randaberg-folk. Du hører at jeg er glad i Randaberg. Jeg er Randaberg-patriot! Her er det litt mer landlig enn i Stavanger, men det er bare deilig.

Materialforvalteren

Andreas er svært fotballinteressert, og han forteller at han har tre lag i sitt hjerte, nemlig Randaberg 2, Manchester United og Viking.

– I kveld er det kamp, og du spiller på Randaberg 2?

– Eller, jeg er vel heller en selvutnevnt materialforvalter. Det blir ikke så mye spilletid, men det blir treninger. Så liker jeg bedre å stå på sidelinjen og heie enn å spille, sier han og smiler.

– Hva gjør du som materialforvalter?

– Da passer jeg på at guttene har det bra. Fyller på vann, henter baller, pumper opp matchballer og skaper god stemning. Det er viktig. Jeg er en liten klovn og klovner meg til litt. Man må ha noen slike på laget. Ellers er det ikke kjekt å spille, sier han med et lurt smil.

– Så du er litt lagets klovn og lager spillopper. Har du en god historie om noe du har gjort av slikt, for å skape god stemning?

– Jeg har gjort mye løye, men når jeg klovner meg til som mest så er det klovnehistorier som bør forbli der og da. Når det er klovnegreier da er det «all in». Det er historier som de på laget kan huske, men det trenger ikke stå på trykk. Det har blitt mye ablegøyer, men det er ikke alt det trengs å skrives om. Det forblir der, og så kan vi heller le av det en annen gang, sier han og ler.

– Men vi har mange klovner på laget, og det er bra. Vi synger og booster hverandre opp før kamp. Litt musikk og litt løye før du skal gjøre noe seriøst er viktig. Vi kan ikke ha det for seriøst. Vi må ha det litt løye.

Kunne aldri stått i mål

Det hender likevel at han kommer utpå.

– Om det er lite folk så må vi trå til. Det er kjekt når vi vinner noe. Det er ikke så ofte vi vinner, men vi er jo bedre utenfor banen enn vi er på banen. Dette er et kompislag. Når du ser på tabellen så ser du at vi ikke er et lag som har ambisjon om å rykke opp. Vi spiller bare for å ha det kjekt, og ha gode vennskap, sier han.

Nå er altså sommerpausen over, og Andreas sier de har hatt fire treninger etter ferien.

– Vi bør være sånn halvveis i rute, men det har vært litt tungt. Du merker det på guttene at det ikke er like sprekt som før sommeren. Det er litt tunge bein, sier han og ler.

– Har du en fast posisjon når du spiller?

– Jeg er potet. Jeg spiller der det trengs, i alle posisjoner, men ikke i mål. Jeg tror ikke jeg hadde stolt på å sette meg i mål. Da hadde det blitt mange baklengsmål. Litt redd ballen? Det går ikke.

– Å tape mot ei øy? Det går ikke

– Hva tenker du om høsten med Randaberg 2?

– Vi har en spennende høst i vente. Etter denne kampen har vi Kvitsøy borte. Hjemmekampen tapte vi 4-1, så nå er vi litt sugne på revansj. Årets høydepunkt er egentlig å banke Kvitsøy. Det er målet, men i første kampen mot dem ble det jo tap, og på hjemmebane var det ekstra surt. Det er nederlag. Å tape mot ei øy? Det går ikke, sier han, og legger til:

– Randaberg skal banke Kvitsøy. Vi kan ikke tape mot dem. Neste kamp da blir det seier. Det er det ingen tvil om. Da skal vi til Kvitsøy og vise at Randaberg 2 kan spille fotball vi også, sier Andreas.

Han forteller at de to lagene har møtt hverandre til kamp i mange år, og for Randaberg 2-spillerne er dette definitivt høydepunktet.

– Slår vi Kvitsøy da blir det fest. Det er ingenting som å slå dem. Det er deilig. Da blir de like sure hver gang. Det er fint, sier Andreas.

Fikk det tøft i høstens første kamp

Først ut er likevel et godt Staal Jørpeland 2. Andreas sier dagens motstander er et veldig godt lag.

– Vi får en tøff kamp, sier han, og det får han rett i. Randaberg holder bra følge med bortelaget i første omgang, men går til pause på stillingen 0-2.

Andre omgang starter med en skikkelig kalddusj, der Staal Jørpeland skårer to mål før det er gått to minutter. På stillingen 0-4 er det bare et spørsmål om hvor stor seieren skal bli for bortelaget, som skårer fire til før de gir seg på 0-8. Det nærmeste Randaberg 2 kommer er et skudd som stryker stolpen helt på slutten.

Ser fram til Kvitsøy-kampen

Til tross for åtte baklengs henger ikke trener Arve Sem-Henriksen Jr. med hodet av den grunn.

– Vi forventet en tøff kamp. De kommer hit med spillere som har eliteserieerfaring, så vi visste at det ville bli tungt. Jeg synes vi klarer oss bra i første omgang, men så blir vi slitne, i motsetning til dem. Lufta gikk ut av ballongen etter de to målene i starten av andre omgang, men vi gjennomfører og står løpet ut. Det er andre lag som har sluppet inn 19 mål mot disse. Så vi er likevel høvelig fornøyd med prestasjonen.

– Neste ut er Kvitsøy?

– Vi ruster opp til den. Vi tapte for første gang mot dem sist, så vi må sørge for at det ikke skjer igjen. Den må vinnes.