Åpner etter flere uker med nettundervisning: - Det blir veldig kjekt å se elevene igjen

Tegning av kulturskoleelev Jenny Wærum Aarre: "Lys i mørke".

Tegning av kulturskoleelev Jenny Wærum Aarre: "Lys i mørke". Foto:

Mandag 4. mai åpner Randaberg kulturskole dørene igjen forelever i 1.-4. klasse.

DEL

Etter å ha holdt stengt for fysisk oppmøte siden ettermiddagen torsdag 12. mars, åpner kulturskolen igjen dørene for elever.

- Det skal bli veldig kjekt å se elevene igjen, sier rektor ved Randaberg kulturskole Sigrid J. Olsson.

Siden 16. mars har elevene fått hjemmeundervisning. Nå når kulturskolen åpner igjen, er det med flere restriksjoner, som alle har grunnlag i statlige forordninger.

- Det blir stort sett en-til-en undervisning, men også noen få separate grupper med antall elever som statlige regler viser til. Deter blant annet nye avstandsregler, færre stoler på venterommet og ikke minst rutinen med grundig håndvask. Rutinen med håndvask er alle våre elever godt vant med fra før, nevner rektoren ved kulturskolen.

Olsson forteller at det er de foresatte som bestemmer om deres barn igjen skal komme til fysisk oppmøte i kulturskolen. Kulturskolen tilbyr fortsatt nettundervisning til de som av ulike årsaker vil avvente en stund til.

5. klasseelever i grunnskolen, til og med 3.klasseelever på videregående må fortsette med hjemmeundervisning fram til også disse får returnere til skole og kulturskole igjen.

- Det har vært viktig å opprettholde elevkontakten via nett for å kunne gi best mulig undervisning og veiledning til den enkelte elev. For kulturskolens ansatte har samarbeidsformen vært en ny og spennende erfaring, sier Olsson.

- Nå ser vi bare fram til at elevene i alder 1.-4. klasseigjen starter å komme til kulturskolens lokaler, avslutter hun.

Artikkeltags