Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerte «Havkveld» på Hummermuseet

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På torsdag 12 november ble det arrangert en fantastisk "Havkveld" på Hummermuseet, Kvitsøy. Til tross for koronapandemien så må livet gå videre selv om man må følge smittevernreglene, inkludert 2 meters avstand.

Det var totalt tre forelesninger/kåseri som alle omhandlet havet, fra hvaler og spekkhoggere til små dyr og planter i havet samt forurensning.

Førstemann ut var Andreas B. Heide, kaptein og ekspedisjonsleder på seilbåten Barba, med "Bevaring av havmiljø, seilas i arktiske strøk tett på vill natur.

"Han tok oss på en ferd i arktiske strøk og andre områder der få kommer til og viste unike bilder og video av tilstand på natur, hval og omgivelser over og under vann - hele veien fra Svalbard til Kvitsøy.

Deretter var det Pia Ve Dahlen med "Livet under overflaten, ting du ikke visste du lurte på".

Pia har tittelen som Norges råeste marinbiolog og kan det meste om livet under vann. Hun gav oss et eventyr av et foredrag der vi ble kjent med både store og små organismer som beveger seg rundt i norske farvann. Hun fikk oss også til å lure på mye mer enn vi trodde vi lurte på.

Kersti Kesper fra Ryfylke friluftsråd (RYFRI) avsluttet med forsøplingsproblematikken i både Norge og internasjonalt og hvilke tiltak som finnes lokalt i Rogaland samt hva RYFRI kan hjelpe frivillige sjø-/strandryddere med.