«Optimistene» og Aril Schøld/Bjarte Moe skal spilles i atriet i helsesenteret når statsråd Høie kommer til nybygget, og Høie få en omvisning med det samme.

Selve åpningsseremonien vil starte kl. 14.00 fredag ettermiddag, der ordfører Jarle Bø vil ønske velkommen, statsråd Bent Høie skal tale og klippe snor innimellom kulturelle innslag

Kunstkonsulent Linnea Calder skal markere kunsten i helsesenteret, som heter «Motlys», og som er laget av kunstnerne Ingeborg Resell Elieson og Aleksander Jæger, som ikke vil være til stede selv.

Sentrumsvandring

Kl. 15.30 er det satt av tid til en vandring i sentrum, som går innom Sentrumsparken og ender i et fagseminar i kulturscenen Varen en time senere. 38 personer har meldt seg på til vandringen, så det blir litt av en delegasjon i bevegelse.

En skal gå i grupper på 8–10 personer i hver.

16.30 i Varen begynner et seminar om Boligsosial arbeid der ordføreren ønsker velkommen, kommunalsjef miljø og samfunnsutvikling Tonje Kvammen Doolan skal snakke om sentrumsutvikling, landsbygeneral Svein Sørnes om liv i sentrum og Husbanken om boligsosialt arbeid.

Rådmann Magne Fjell skal oppsummere det hele, før alle samles til avsluttende middag i Varen, der 34 personer er påmeldt.