Det var på fredag forrige uke en mindreårig gutt ble stanset i sitt forsøk på å stjele til seg alkoholholdig drikke fra Kiwi i Dalveien på Randaberg. Det forteller lokal politikontakt Carl-Axel Bakke-Erichsen til Bygdebladet.

– Ansatte oppdaget ugjerningen og meldte fra til politiet. Vi sendte en patrulje til stedet, som fikk snakket med gutten og kjørt ham hjem til sine foresatte, sier han.

Politikontakten ser ikke på naskingen som en veldig alvorlig hendelse, men mener at denne type kriminell handling er en påminnelse til foreldre om at vi går inn i en tid på året hvor dette skjer i større grad enn ellers.

– Vi går inn i en tid hvor det blir lysere og varmere. Ungdom samles oftere ute. Enkelte er nysgjerrige og vil teste grenser, sier Bakke-Erichsen, som sikter til naskingen på Kiwi i Dalveien som et eksempel.

– Erfaringsmessig er dette en tid på året der flere yngre debuterer med alkohol og andre rusmidler. Oppfordringen min til foreldre er klar: fra nå av og fram mot sommeren bør man passe litt ekstra på hvor ungdommen befinner seg, hvem de er med og være flinke til å følge opp med kjøring og henting, sier politikontakten.

Sykkel til 50.000 kroner

Av andre hendelser som har krevd politiets oppmerksomhet forrige uke, kan Bakke-Erichsen fortelle om en henslengt sykkel til en verdi av hele 50.000 kroner.

– Sykkelen, som er av typen cargo bike med tre hjul og en kasse i fronten, ble funnet henslengt i Nyvollsvingen på Randaberg. De hadde forsøkt å legge ut bilde av den på Facebook, for å finne fram til eier av sykkelen, men uten å lykkes.

Dermed tok de kontakt med politiet.

– Nå har vi sykkelen stående på vårt hittegods. Dersom noen savner denne, kan politiet kontaktes på telefon 02800.

Politiets hittegodskontor vil oppbevare gjenstanden i opptil tre måneder før den blir kassert og noen ganger solgt eller solgt på auksjon. ifølge hittegodskontoret.no.

Mer støy i Mekjarvik

Utover dette kan politikontakten melde om mer støy fra Mekjarvik i helgen, som stammet fra russens festligheter.

– Vi fikk tre nye meldinger om høy musikk i Mekjarvik. Vi har stor forståelse for at naboer i området er utrolig frustrerte, sier politikontakten.

– Men midt på natten i helgene er det såpass mye som skjer ellers i distriktet, så det er vanskelig for politiet å prioritere flere biler i Mekjarvik i det tidsrommet, legger han til.