Forrige uke, 26. oktober, gjennomførte politiet nok en kontroll ved Goaveien på Randaberg. Denne ble ikke meldt om i Sør-Vest politidistrikt sin kontinuerlige Twitter-oppdatering, men politikontakt for Randaberg og Kvitsøy, Carl-Axel Bakke-Erichsen kan opplyse om kontrollen overfor Bygdebladet.

Han forteller at det for noen år siden ble fast praksis i politiet å promilleteste alle som blir stoppet i fartskontroller. Og her var det altså en bilfører som fikk utslag på promille etter å ha blåst i alkometeret.

– Bilføreren ble tatt med til legevakten for blodprøve. Etter dette ble det bestemt å ikke beslaglegge førerkortet på stedet, forteller Bakke-Erichsen. Det betyr at det trolig har dreid seg om lavpromille under testing på legevakten, under 0,2, og at personen ikke ble opplevd som påvirket på legevakten. Blodprøven blir sendt inn til ytterligere analyse.

– Det ble også skrevet ut et forenklet forelegg for fart i forbindelse med kontrollen, opplyser Bakke-Erichsen.

Dette var altså ikke den eneste kontrollen på Goaveien i forrige uke. Bygdebladet fortalte torsdag om en annen trafikkontroll på samme strekning, som ble gjennomført av Utrykningspolitiet (UP). Her fikk så mange som 23 bilførere forenklede forelegg for høy fart i 50-sonen, og høyeste målte hastighet var 65 kilometer i timen.