Det var klokka 09:56 fredag formiddag at brannvesenet ble varslet om en bygningsbrann i Randaberggeilen, like ved Randabergfjellet.

Ifølge politiet var det en låve som sto i brann. Dyrene skal være reddet ut fra bygningen.

Det var brannmannskaper fra Kvernevik og Schancheholen som rykket ut, i tillegg til politi og ambulanse. Brannvesenet meldte om åpne flammer og mye røyk. Røyken trakk mot nord. En ekstra tankbil fra Stangeland stasjon ble sendt til stedet.

Bygdebladets utsendte kan bekrefte at brannvesenet har fått kontroll på situasjonen. Flammene ser ut til å være slukket.

Ingen personer skal være alvorlig skadd, men en person er tatt med til SUS for sjekk, informerer innsatsleder i politiet, Gunn Beate Stendal, overfor Bygdebladet.

Lukk dører og vinduer

Brannvesenet har slukket låvebrannen på Randaberg, skriver Politiet på Twitter klokka 10:32.

Taket på låven inneholder asbest, meldte politiet. Det vil si at røyken kan være svært giftig. Naboer til gården ble bedt om å holde dører og vinduer lukket.

Bygdebladets utsendte kunne senere melde om at røyken hadde avtatt.

Firhjuling begynte å brenne

Grunneier Ine-Cathrin Randeberg sier til Bygdebladet at brannen skal ha startet i en firhjuling som sto parkert på låven.

– Det smalt like før det begynte å brenne, forteller hun, uten å vite årsaken til det hun beskriver som en eksplosjon.

– Vi er bare glad for at dette ikke skjedde sent i går kveld. Da kunne det ha tatt lengre tid før vi hadde oppdaget det, og konsekvensene kunne blitt langt mer alvorlige, sier hun.