Grødem Runners, som står bak Randabergfjellet Opp, håper å gjenskape fjorårssuksessen med løpet opp til det høyeste fjellet i Randaberg kommune. Lørdag 18. juni blir de voksne inviterte til å løpe fra Tungenes fyr til Randabergfjellet, og deretter blir det barnas tur til å boltre seg i barneløpet Randabergfjellet Rundt. Barneløpet går i en sløyfe på selve Randabergfjellet.

Direktesending på bygdebladet.no

Lokalavisen for Randaberg, Rennesøy og Kvitsøy vil altså ha sitt kamerateam på plass på Randabergfjellet denne lørdagen. Dermed blir det mulighet for å følge løpet Randabergfjellet opp på direkten via bygdebladet.no. Som kommentatorer har Bygdebladet fått med seg Alf Arne Rannestad og Kristian Malde Gilje. Redaktør Jan Henrik Heggebø i Bygdebladet forklarer hvorfor lokalavisa satser på direkteoverføring:

- Dette var et veldig stort arrangement som ble en stor suksess i fjor. Vi som lokalavis ønsker å være til stede der det skjer, samtidig som vi vil gi de som ikke kan være til stede selv en mulighet til å se levende bilder fra løpet, sier han.

Alexander Middleton i arrangørklubben Grødem Runners er på sin side glad for at Bygdebladet satser på direktesending fra Randabergfjellet Opp.

- Det synes jeg er dritkult! Det gir en ekstra dimensjon at man kan se løpet direkte. Bygdebladet har også fått med seg to kommentatorer som jeg har klokketro på. Dette blir stas, seier han.

Det blir nærmere presentasjon av de to kommentatorene i Bygdebladet i neste uke.

Rundt 200 påmeldte

Middleton sier tirsdag formiddag at det pr. da var påmeldt rundt 200 deltagere til Randabergfjellet Opp. Med øvre grense på 300 deltagere er det fremdeles mulighet til å melde seg på.

Til barneløpet Randabergfjellet rundt er det så langt ikke så mange påmeldte, og Middleton innrømmer at det til barneløpet har vært færre påmeldinger enn arrangøren hadde håpt på. Påmelding til barneløpet er nytt av året, og Middleton håper på flere påmeldte også til Randabergfjellet rundt når 18. juni nærmer seg. En fordel med forhåndspåmelding er at barna er forsikret under løpet, forklarer han. Til sammen har Grødem Runners et håp om opp mot 600 deltagere totalt i de to løpene.

- I fjor opplevde vi at en god del av deltagerne meldte seg på de siste dagene før løpet, og det håper og tror vi at de kommer til å gjøre i år også, sier Middleton. Han legger samtidig til at det til forskjell fra i fjor er stor aktivitet og mye som skjer samme helga, med festivaler og konserter, og som Randabergfjellet Opp konkurrerer med. Med rundt 200 påmeldte knappe to uker før løpet er han likevel storoptimist med tanke på å gjenta suksessen fra i fjor.

Trenger flere vakter

Når det gjelder forberedelsene er arrangøren godt i rute, forsikrer Middleton.

- Startnummer og medaljer til barna er på plass, og vi venter å få portalene denne uka, slik at det meste skal være på plass denne uka utstyrsmessig. Så har vi en kabal som skal gå opp når det gjelder frivillige og vakter, sier han. Arrangøren tar med glede imot flere frivillige som kan tenke seg å hjelpe til og stå vakt langs løypa.

- Løpet i fjor var en stor opplevelse, og vi regner med at det blir like stas i år. Vi har bestilt fint vær, og håper virkelig at folk tar med seg barna og heier på de som er med på Randabergfjellet Opp. Det er kjekt med liv langs løypa.