– Jeg oppdaget det i morges da jeg skulle på jobb. Jeg ble ganske sjokkert og skjønte ingenting der jeg sto. Jeg trodde først at dette bare var en dårlig spøk, forteller Camilla Finnesand til Bygdebladet.

Det var det dessverre ikke.

Bilen hennes, en hvit Suzuki Vitara med registreringsnummer RL19308, var sporløst forsvunnet fra hjemmet i Røsslyngveien på Grødem, Randaberg. Det oppdaget hun i dag, fredag 22. juli.

– Jeg ringte mannen min og spurte hvor bilen var. Han skjønte heller ikke hvor den kunne være.

Stjal nøkler til huset

– Bilen sto parkert ved hekken like ved huset. Jeg var ute klokka 22:30 torsdag kveld. Da sto den der fremdeles. Det vil si at tyveriet skjedde en gang i løpet av natten, forteller Camilla.

Nøklene til bilen henger på et nøkkelknippe med flere nøkler, og ble sist brukt torsdag kveld, til å låse seg inn i garasjen. På knippet er også nøklene til huset.

Nå må familien investere i kodelås, da uvedkommende har tilgang til huset deres.

Camilla oppfordrer alle om å være observante på mistenksomheter i nabolaget, og om å være føre var.

– Sjekk at bilen din er låst. Vurder å investere i kameraovervåkning. Det skal vi gjøre. Det har vært mye småstjeling rundt om i dette området, og nå stjeler de biler også.

Leter desperat

I morgentimene har blant andre Camilla syklet og kjørt rundt på Randaberg på utkikk etter den stjålne bilen. Foreløpig har de ikke sett snurten av den.

– Vi har også sjekket bombrikkeregistreningen, altså om den har passert noen bommer.

Den viser at bilen passerte bomstasjoner i 2-tiden (se bilde).

– Vi har også ringt politiet og informert om den stjålne bilen i sosiale medier, sier hun.