Gå til sidens hovedinnhold

Christopher (32) fant kjærligheten i Norge – nå legger de ut på en uforglemmelig reise: – Rennesøy er som en eventyrfilm

Youtuber Christopher Thornton flyttet fra et sted preget av vold, trusler og narkotika. Nå lever han drømmelivet i Norge, og lar seg begeistre av blant annet Rennesøy.

For abonnenter

– Vanligvis ville jeg ha satt kursen mot alle verdens kriker og kroker, men på grunn av covid-19 utforsker jeg utelukkende Norge – og det skal sies: jeg elsker hvert eneste sekund av det, forteller Christopher Thornton.

32-åringen kommer opprinnelig fra Nord-London, fra et område han selv beskriver som fattig, preget av vold, trusler og narkotika.

Nå, derimot, er han bosatt i Norge. Det var en reise til Thailand som omsider skulle ta ham hit.

– Jeg møtte en kvinne i Thailand. Hun var fra Stavanger. Hun ble gravid og vi forsøkte å starte en familie sammen, men etter halvannet år tok det slutt. På grunn av min lille datter har jeg blitt værende her i Norge, forteller han.

Nå reiser han landet rundt sammen med sin nåværende kjæreste, Eilen Skadberg (25) fra Tananger.

Nylig gjenopplevde de Rennesøy sammen – et sted engelskmannen beskriver som ett av de mest magiske stedene han har besøkt så langt.

– En av mine beste dager noensinne

– Tidligere har jeg reist rundt i land om Burma, Thailand, Sri Lanka, hele England, Wales, Skottland og store deler av Europa. For å være helt ærlig kan jeg ikke engang huske alle stedene jeg har besøkt i for eksempel Belgia, Tyskland og Nederland, sier eventyreren.

Men Rennesøy er et sted som har festet seg i minnet.

– Det var min tidligere kjæreste som viste meg Rennesøy for første gang. Det føltes som om jeg var i en film: å kjøre forbi alle de flotte gårdene, utforske fyrtårn, se solnedgangen og klatre i fjellvegger. Det var en av mine beste dager noensinne.

– For nordmenn er gjerne dette helt normalt, men for en som er oppvokst i blokk i den fattige delen av Nord-London er dette stedet helt fantastisk. Det var virkelig som en eventyrfilm, hvor tilfeldige personer smilte og sa hei idet vi passerte hverandre. Det hadde jeg aldri opplevd før, og det føltes litt rart de første gangene, ler Christopher.

Av alle byene, bygdene og naturperlene han har opplevd, beskriver han Rennesøy som det mest magiske stedet – særlig på sommerstid.

Filmer turene

– Jeg gir Rennesøy 9/10. Det er virkelig en plass jeg anbefaler om man vil gå seg en avslappende tur og bare koble av fra det som ellers stresser i en travel verden, sier 32-åringen.

Selv deler han mange av opplevelsene sine på blant annet Instagram og YouTube. I sistnevnte kanal har han sin egen vlog.

– Jeg loggfører turer for å bevare gode minner og for å inspirere andre til å komme seg mer ut. Derfor filmer jeg alt fra små spaserturer til større ferieopplevelser, forteller Christopher.

Nå har han planer om å besøker alle de største turiststedene i Norge, som Trolltunga i Ullensvang kommune og nordlyset i Nord.

Og videokameraet, det er selvsagt med.