– Nå er det vel over tre år siden vi startet vår egen familiebedrift, sier Stian Frøland.

Bygdebladet er på besøk i butikken, eller rettere sagt showrommet, til Designerhome. Vegg i vegg med Rogaland Elektro på Randabergsletta driver han og resten av familien med salg av møbler og interiør, først og fremst på nett, men også fra lokalet hver lørdag.

Møbel- og interiørdesign er noe Stian og kona Kathrine Harestad har hatt en lidenskap for lenge. Den brennende interessen er deler av årsaken til at de valgte å satse på hobbyen og starte sin egen bedrift.

– Vi har jo et hjem som skifter møbler og interiør relativt hyppig, for å si det slik. Det er ikke å legge skjul på at det ligger en sterk interesse til grunn, sier han lattermildt.

Den interessen har smittet over på deres tre barn på 9, 11 og 23 år, som nå alle bidrar for å få det hele til å gå rundt.

Forbi fjoråret før travel innspurt

Går rundt gjør det. Kundene er nemlig mange og allerede nå, godt over en måned før året er omme, har de passert fjorårets omsetning. I fjor gikk de ifølge Regnskapstall.no i overskudd for første gang, med 110.000 kroner – alle kostnader trukket fra.

Nå ligger de altså bedre an allerede i november.

– Og det før vi nå går inn i det som trolig er årets travleste periode. Straks er det blackweek, som vi engasjerer oss i, og så er det jo også snart jul. Da er det populært med både møbler og interiør, forteller Stian.

Flest kunder nord og øst

Kundene kommer ikke nødvendigvis bare fra Randaberg. Faktisk er de aller fleste kundene til Designerhome fra Østlandet og lenger nord i landet. Tall som Stian sitter på viser at nærmere 50 prosent av omsetningen hentes fra kunder østover, rundt 30 prosent nordover og de resterende 20 fra Vestland og Rogaland.

– Det skyldes jo at vi i all hovedsak er en nettbutikk som kan sende våre produkter landet over. Vi har jo ikke markedsført selve «butikken» her på Randaberg. Som du ser har vi ikke engang skilt på utsiden som viser hvor vi holder til. Likevel skal det sies at lokale kunder ofte er innom fysisk, og de er selvsagt hjertelig velkomne, presiserer han.

Lokalet er i større grad blitt et «pick up-point», hvor lokale kunder fra Randaberg, Stavanger, Rennesøy, Sola, Kvitsøy og andre nærliggende strøk kommer innom for å hente det de har bestilt.

– Vi er her jo stort sett hver dag selv om vi kun har åpent på lørdagene, men når folk kommer midt i uken slipper vi dem selvsagt med glede inn, enten det er for å hente varer eller bare se seg om i lokalet. Men de fleste varene, de er på nett. Det du ser her, som jo egentlig er en del, er kun en promille av det vi har på nett, avslutter Stian.