Gå til sidens hovedinnhold

Denne gjengen vil ha flere med på laget

Med enda flere spillere på J19-laget ser ikke daglig leder i Mastra IL, Silje Hagen, bort ifra at klubben på sikt kan skape et tilbud også for eldre kvinner fra «øyane».

– For denne gjengen er det ikke bare fotball som står i fokus. De er også opptatt av å dyrke det sosiale. Her er det god dynamikk, sier Silje Hagen, daglig leder i Mastra IL til Bygdebladet.

Hun, medtrener Hanne Haugvaldstad og sju jenter i alderen 16 til 19 år har funnet veien til kunstgresset i Vikevåg tirsdag kveld.

Gradestokken viser minus åtte grader, men det stanser ikke gruppa fra å sparke i gang årets første treningsøkt.

Fotball for alle

Nå ser J19-laget fram til årets sesong, og i den anledning ønsker de enda flere velkomne til å ta del i laget.

– Foreløpig teller vi 10 spillere i gruppa. Det er mange nok til å stille et lag i serien, hvor det spilles både sjuer-, nier og ellever-fotball avhengig av hvor mange spillere lagene har til rådighet. Likevel skulle vi ønske at enda flere ble en del av laget vårt. Målet er å ha nok spillere til at vi stabilt kan spille nier-fotball hele sesongen, og eventuelt gå opp til å spille ellever også, forteller Hagen.

Daglig leder forteller videre at hvem som helst innenfor aldersgruppen er velkomne til å prøve seg.

– Her er det plass til alle opp til 20 år, og man trenger ikke ha å spilt fotball før. Det viktigste er at de nye i gruppa ønsker å ha det gøy og lære noe nytt. Dette er et breddelag hvor trivsel er det viktigste, sier hun.

Damelag i framtiden?

Tidvis har det vært tynt i troppene til J19-laget til Mastra IL. Det skyldes blant annet at spillere har begynt å studere i byen eller andre steder, og ikke lenger har hatt tid til å prioritere fotball i hjembygda.

Om de nå klarer å samle mange nok spillere i laget over tid, har de planer om å videreutvikle fotballtilbudet for kvinner på «øyane».

– På sikt er målet å kunne starte et damelag i Mastra IL, slik at de som nå er en del av J19-laget har et tilbud også etter fylte 20 år. Samtidig åpner vi også på den måten opp for at enda flere, eldre kvinner får tilbud om å spille fotball i klubben, sier Hagen og avslutter:

– Om ting begynner å normalisere seg med tanke på koronasituasjonen, og vi har mange nok spillere i gruppa, er det ikke utenkelig at vi kanskje kan starte et A-lag for kvinner allerede rundt sommeren.