Gå til sidens hovedinnhold

– Dette har jo tatt fullstendig av

I mars måned fikk Nina og Thor Stein Løvås tillatelse til å selge sjøkreps, krabbe og annen sjømat på Hommersåk brygge. Sammen med Ivar Løvås har de virkelig truffet markedet.

For abonnenter
(Sandnesposten)

HOMMERSÅK: Alt om bord i fiskebåten som jevnlig har kommet til Hommersåk siden mars, er naturligvis selvfisket. Det er yrkesfiskerne og brødrene Thor Stein og Ivar Løvås som i hovedsak står bak tilbudet, men Thor Stein Løvås innrømmer at hans kone Nina Løvås har vært en svært god støttespiller.

– Hun har jo stålkontroll på det praktiske. Vi hadde vel neppe klart oss uten henne, for vi har hatt kanonsalg her på Hommersåk, smiler Thor Stein Løvås.

Yrkesfiskeren forteller at de grunnet korona søkte om et ytterligere utsalgssted. Det er nemlig på Skeivik, hos Ivar Løvås de opprinnelig holder til. Det er derfra de har sørget for salg og leveransene til Domstein i Randaberg kommune.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Grunnet korona og endringen i samfunnet, søkte vi til Fiskehav i Mandal om konsesjon til å selge her. Den ble innvilget, noe vi er veldig glade for. Vi tar gjerne mot bestillinger via vår egen facebookside, Skeivik skalldyr, avdeling Hommersåk, mens andre igjen kommer hit og kjøper direkte fra båten.

Lille nyttårsaften var intet unntak da det kommer til besøkende. Mange hadde bestilt på forhånd.

– Vi fisker i hele Høgsfjorden, fra Høle og helt inn til Frafjord. Det er hardt arbeid som ligger bak. I en lenke med åtte tegner går det med rundt 2000 meter tau. De nytter det ikke å trekke for hånd, sier Løvås og peker mot det motoriserte hjulet som henger på utsiden av båten.

Verdsettes

Utsalget på Hommersåk har med andre ord virkelig skutt fart. Morten Jansen er en av de aller første som dukker opp lille nyttårsaften. Sverre Haga måtte også innom.

– Jeg hadde i utgangspunktet ikke planlagt noe kjøp, men jeg måtte innom å kjøpe litt kreps. De tar jeg med meg til Sirdal i dag, sier Sverre Haga.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Morten Jansen har ikke lange spaserturen før han skal tilberede maten.

– Jeg har bodd her på Hommersåk siden 1980, og dette tilbudet som har dukket opp, er noe jeg virkelig setter pris på, sier han.

Jansen sikret seg også en pose med nykokt sjøkreps til nyttårsaften.

Nina Løvås synes det er veldig kjekt å registrere måten de har blitt mottatt på i lokalmiljøet.

– Vi er jo herfra, og bor også her. Det er kjekt når det skjer ting på bryggen. Nå er det også salg av fyrverkeri her, og ved andre anledninger finnes det også andre tilbud. Jeg håper vi stadig blir flere. Lokalmiljøet trenger at det skjer litt i bygda, sier Nina Løvås.

I mellomtiden kan de kose seg med det faktum at salg av sjøkreps, krabbe og noe fisk viser seg å være et tilbud folk virkelig setter pris på.

Kommentarer til denne saken