- Jeg visste på forhånd at denne reisen kom til å bli en berikelse, og det ble den jo, sier Dino Serdarevic, som er tilbake på norsk jord etter et unikt opphold på andre siden av kloden.

25-åringen, som er hovedtrener for RIL G14 og keepertrener på A-laget, tilbrakte nylig 16 dager i India, som hovedtrener for en storslått fotballskole.

- Fotballskolen ble arrangert både i Chennai og Calcutta, to av landets største byer. Her ble det markedsført at jeg, som europeisk trener, kom til India for å dele mine erfaringer. Mottakelsen og oppvartingen var helt suveren. Jeg har aldri følt meg så kongelig, sier en lattermild og takknemlig Serdarevic.

Les også: Alvorlig skade setter Jesper ut av spill i flere måneder

 

- Et privilegium

Den unike muligheten fikk han av Eirik Henningsen, administrerende direktør i Viking.

- Han har en bekjent som driver med grasrottrening i de aller største byene i India, for de mellom åtte og 16 år. Han ble spurt om å sende en hovedtrener fra Norge, og valgte dermed å kontakte meg. Det var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier RIL-treneren.

Serdarevic pakket kofferten og dro til India 20. april.

På grusbelagte fotballbaner med målstenger uten nett, ledet han treningsøkter for flere titalls barn og unge.

- Fotball er ikke like utbredt i India som i Norge, så fasilitetene er heller ikke av samme kvalitet. Det sto imidlertid ikke på idrettsgleden blant barna. Å kunne bidra til å fremme fotballglede i et land som dette, med så mange innbyggere og dermed et stort fotballpotensial, føltes som et privilegium, sier Serdarevic.

Ikke bare trente han barn og ungdom. Han delte også egne erfaringer og råd med indiske fotballtrenere.

- I begge byene var det rundt 80 spillere i forskjellige aldre og på ulike nivå. Min jobb var å legge opp til treningsøkter for samtlige, og delegere ansvarsoppgaver til trenerne. Jeg viste dem øvelser, og fortalte dem hvordan de skulle fremstilles i ulike situasjoner, forklarer han.

I løpet av de 16 dagene ble det arrangert to treninger til dagen, på morgen og kveld. På dagtid var det nemlig for varmt til å kunne spille fotball.

Mellom treningsøktene ble det likevel lite dødtid for Serdarevic.

- Det fantes ikke mangel på gjestfrihet. Jeg følte meg ikke alene et eneste øyeblikk. Mellom øktene tok de meg med på akkurat det jeg måtte ønske, så jeg fikk se mye av både Chennai og Calcutta, forteller han.

 

Les også: Lea bøtter inn mål for RIL

Store drømmer

Nå ser 25-åringen tilbake på oppholdet i India som en spennende og lærerik opplevelse. Erfaringene han høstet som leder for en indisk fotballskole håper han å dra nytte av i framtiden. Han har nemlig et ønske om en dag å leve av fotballen.

- Det er en fin erfaring å ta med seg videre, som kan hjelpe meg på veien mot det å bli en fotballtrener på høyt nivå i framtiden, sier RIL-treneren.

Per nå har Serdarevic en såkalt UEFA C-lisens. Han regnes dermed som grasrottrener. I framtiden håper han å ta både B- og A-lisens, før han en dag tar UEFA PRO-lisens, Europas høyeste offisielle trenerutdanning.

Da kan universitetsutdanningen hans være god å ha til grunn.

- Nå tar jeg en bachelorgrad i idrett på Universitetet i Stavanger. Videre er planen å ta en master i coaching og analyse, gjerne i England, forteller han.

Serdarevic erkjenner at drømmen om en trenerkarriere på høyt nivå er vanskelig å skulle oppfylle, men den lever likevel i beste velgående. Oppholdet i India har kun bidratt til å styrke randabergmannens ønske om å satse.