Gå til sidens hovedinnhold

Dyr vaksinering for Trond Gunnar (63): – Kaotiske og forvirrende P-forhold i Gravarsveien

Massevaksineringen i Gravarsveien 34 har til tider gitt kamp om parkeringsplassene utenfor NAV-bygget. Nå reageres det på kaotiske og forvirrende parkeringsforhold.

For abonnenter
(Sandnesposten)

PARKERING: – Jeg trodde jeg hadde gjort alt riktig. Jeg parkerte like ved parkeringsautomaten og betalte via mobil. Da jeg kom ut igjen fra vaksineringen etter rundt 20 minutter lå det en gul lapp i vinduet med en bot på 600 kroner. Jeg så også at det var gule lapper med bot på flere av bilene som stod like ved. Det viste seg at vi da stod parkert på gal side av automaten. P-plassene her var reservert for abonnenter, men dårlig tid kombinert masse biler gjorde at jeg ikke fikk øye på skiltingen da jeg parkerte. Jeg menerogså at det som finnes av skilting her er forvirrende, sier Trond Gunnar Bråten (63).

Dyr vaksine

Det var onsdag at Bråten, som er bosatt på Austrått, skulle vaksineres. Vaksineringen gikk helt greit, men Bråten var lite fornøyd med å komme ut igjen og oppdage den gule lappen på frontruten. Ikke minst fordi han selv mente at han hadde gjort alt riktig.

– Du kan godt si at det ble en dyr vaksine. At jeg har parkert feil er jo rett, men tatt i betraktning av den spesiell situasjonen med masse biler og få parkeringsplasser under vaksineringen burde man vist mer hensyn. For folk som ikke er kjent i området er det svært forvirrende med tanke på hvor man kan parkere. Kaoset som råder, med mange biler som leter etter parkeringsplass, gjør det ikke alltid like lett å orientere seg og se skiltingen, sier han.

– Burde tatt grep

Bråten synes det er trist at kommunen ikke har lagt bedre til rette for parkering etter at massevaksineringen har startet, og mener det burde vært tatt flere grep.

– Mange av de som skal vaksineres bor et stykke unna og er avhengig av bil. i tillegg har man en avtale til fast tid og dette gjør at det blir knapt med tid når man skal finne p-plass. At det kan føre til kaotiske tilstander når det gjelder parkering er noe man burde tenkt på, sier han og fortsetter:

– Aller helst burde det vært satt av egne plasser for de som skal vaksineres. Om ikke dette lar seg gjøre burde det i ale fall vært folk som kunne rettlede bilister slik at de slipper å parkere feil. Jeg reagerer også på at det var mange parkeringsvakter i området da jeg kom ut fra vaksineringen. Jeg går ut fra at det da var masse bøter som ble skrevet ut.

Sandnesposten var i området onsdag ettermiddag og vi kan bekrefte at den aktuelle parkeringsplassen da var nesten full. Vi observerte også flere biler som var på leting etter en ledig parkeringsplass.

– Få bøter

Leder Nina Lura i den kommunale selskapet Sandnes Parkering bekrefter at det er de som drifter den aktuelle parkeringsplassen ved NAV i Gravarsveien. Lura kjenner ikke til at det ikke har vært skrevet ut mange bøter i området de siste dagene, og forteller at det er kommet inn få klager på parkeringsbot.

– Jeg kjenner til at vi har fått to henvendelser når det gjelder parkering i det aktuelle området, sier hun.

– Godt skiltet

Lura bekrefter at det har vært mange biler i området etter at massevaksineringen startet, men hun mener at det er godt skiltet og merket hvor det er mulig å parkere.

– Det er riktig at den aktuelle parkeringsplassen ved NAV er delt i en sone for gratis parkering og en sone for abonnement-parkering. Dette er imidlertid godt merket med skilt og dette er godt synlig for de som skal parkere, sier hun og legger til at det også er mange andre parkeringsmuligheter i området.

– Det er et stort parkeringsområde mellom Jysk og Vågen vgs. I tillegg er det mulig å parkere i Amfi Vågen og i Holbergsgate 15. Her er det kort avstand til vaksineringsbygget

Lura ser det heller ikke som nødvendig å ha folk til stede som kan veilede bilistene med tanke på parkering. Det er så langt heller ingen planer om å få dette på plass.

– Vi hadde hjelp av frivillige da de aller eldste ble vaksinert, men ser ikke dette som nødvendig under vaksineringen av de yngre gruppene, sier hun og fortsetter:

– Skal vi ha folk på plass utenfor er det også snakk om ressurser som vi i dag ikke har.

Kommentarer til denne saken