Marit Kristine Risnes er sopran og Åshild Spikkeland spiller klaver og forteller i Utstein kloster søndag 30. september. De to har produsert en forestilling med fortellinger og bilder fra Edvard Griegs livsforløp og byr på sanger, romanser og klavermusikk av den kjente komponisten.

Seks forestillinger i serien «Grieg i ord og toner» starter på Utstein søndag, fortsetter i Sandnes 2. oktober og avsluttes i Egersund 16. november.

Marit Risnes og Åshild Spikkeland er internasjonalt kjent, og nå turnerer de sammen i forbindelse med sommerens Edvard Grieg jubileum og NRK´s «Grieg minutt for minutt».

Marit synger sopran, med sangstudier fra Norge, Østerrike og har en diplomutdannelse med mastergrad som solist for konsert og opera fra Tyskland. Hun har en karriere som utøvende sanger ved en rekke operahus i blant annet Tyskland.

[faktaboks717RS]

Marit Risnes var også å høre som solist i NRK sitt prosjekt «Salmeboka minutt for minutt».

Åshild spiller klaver, og er utdannet pianist fra Konservatoriet i Tromsø under Sergej Osadchuk fra Moskva-konservatoriet. Hun har også utdannelse som klassisk sanger og har vært kordirigent.

Til daglig har Åshild Spikkestad virke som pedagog i Stavanger kulturskole.

Grieg i ord og toner30/9 Utstein kloster, Rennesøy

2/10 Skei-loftet, Sandnes

7/10 Bystyresalen, Haugesund

25/10 Ogna Scene, Helgåleiren

26/10 St. Johannes kirke, Stavanger

16/11 Paviljongen, Egersund