Gå til sidens hovedinnhold

Eiganestunnelen (Ryfast) åpner onsdag ettermiddag, 22. april

Artikkelen er over 1 år gammel

– Dette blir Norges første elektroniske veiåpning, forteller Øyvind Ellingsen i en pressemelding fra Statens vegvesen. Åpningen av Eiganes- og Hundvågtunnelen skjer onsdag kl. 14.15.

Ryfast, som omfatter Ryfylketunnelen mellom Hundvåg i Stavanger kommune og Solbakk i Strand kommune, Hundvågtunnelen og Eiganestunnelen, er Norges største veiprosjekt.

– Samferdselsminister Knut Arild Hareide åpner Eiganes- og Hundvågtunnelen fra sitt kontor i Oslo, fortsetter Ellingsen, som er seniorrådgiver i Ryfast og Rogfast i Statens vegvesen Vest.

Ryfylketunnelen, som er verdens lengste og dypeste veitunnel, åpnet for trafikk 30. desember 2019.

Det er koronapandemien som gjør at denne veiåpningen skjer digitalt med samferdselsminister i Oslo, og ordførerne i Stavanger og Strand og andre gjester deltar på Skype eller video.

Utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik, vil ønske velkommen og lede den elektroniske veiåpningen. Så blir det korte taler fra samferdselsministeren i hovedstaden, fylkesordfører Marianne Chesak og vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

– Prosjektleder Gunnar Eiterjord vil så takke ansatte i Statens vegvesen og entreprenør for vel utført jobb fra sitt ståsted mellom Ryfylke- og Hundvågtunnelen på Hundvåg, forteller Øyvind Ellingsen.

Til slutt, rundt kl. 14.40 onsdag 22. april, vil samferdselsminister Knut Arild Hareide gi Vegtrafikksentralen i Bergen beskjed om at de kan åpne alle innkjørsler til tunnelsystemet på seks steder i Stavanger.