Eirik Bjørnø (29) blir daglig leder i Viking Fotball - RIL må finne ny hovedtrener

Eirik Bjørnø

Eirik Bjørnø Foto:

Det var Viking som i en pressemelding informerte om ansettelsen av Eirik Bjørnø som ny daglig leder i klubben.

DEL

En randabergbu tar med andre ord over for en annen. Det har seg nemlig slik at Eirik W. Henningsen slutter i jobben til høsten og RIL-trener Eirik Bjørnø tiltrer stillingen.

- Det er helt enormt. Surrealistisk, men utrolig gøy, sier Bjørnø til Bygdebladet.

Han forteller at den nye jobben dessverre ikke lar seg kombinere med det å være hovedtrener for RILs A-lag.

- Jeg har informert styreleder om at han mottar min oppsigelse i kveld (torsdag), sier han, og legger til at styrelederen på vegne av klubben var svært forståelsesfull overfor valget.

Drømmejobben

I en pressemelding fra Viking sier Bjørnø følgende:

– Jeg har fått drømmejobben, og kommer til å gi alt for Viking hver eneste dag.

Han har jobbet i klubbens markedsavdeling som leder for privatmarked. Det var Henningsen som i sin tid ansatte Bjørnø.

Avtroppende Henningsen sier han har hatt gleden av å ha Bjørnø som kollega siden sommeren 2017.

– Å se hvordan han har utviklet seg, hvilket ansvar han har tatt og hvordan han har løst sine oppgaver, har vært en stor glede, sier Henningsen som støtter styrets valg av Bjørnø som hans arvtaker.

Nå skal Bjørnø jobbe tett med Henningsen for å kunne stille best mulig forberedt inntil han tiltrer stillingen 1. september. Henningsen blir med fram til 1. oktober.

Bjørnø sier han har stor respekt for rollen han skal inn i.

– Men ungt, friskt pågangsmot, den enorme erfaringen og kompetansen folkene våre sitter på, samt støtten jeg har fått fra kolleger og andre i og rundt klubben gir meg trygghet når jeg nå tar fatt på jobben og skal være med å utvikle Viking Fotball videre, sier Bjørnø.

Henningsen takker for seg

– Etter nesten fem år som leder i Viking, kjenner jeg med hele meg at tiden er kommet for å overlate roret på Vikingskuten til en ny kaptein, sier Eirik W. Henningsen og understreker at det ikke ligger noe dramatikk bak avgjørelsen.

Randabergbuen har vært gjennom det meste i klubben, fra store, økonomiske utfordringer og nedrykk til opprykk, cupgull og økonomisk trygghet.

– Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har fått oppleve, og ikke minst stolt over det mine gode kolleger og meg har fått til, sier han og peker på kulturen som nå er i klubben som det viktigste han og hans kolleger har lyktes med gjennom disse årene.

Han sier alle i klubben deler den kulturen, og at den gir retning for alt de gjør.

Han synes det er rørende og motiverende å oppleve den interessen og det engasjementet som er rundt klubben. Det mener Bjørnø at Henningsen skal ha ros for.

– Den jobben Eirik har gjort med Viking de siste årene vil for alltid stå i historien. Det er mye i og rundt klubben som har forandret seg, som et gryende engasjement, en åpenhet og nærhet til byen, regionen, supportere og samarbeidsklubber. Det er virkelig noe stort i emning, sier Bjørnø og tilføyer:

– Han har bygd et lag som jeg er så heldig å få være en del av.

Henningsen mener styret har gjort en klok avgjørelse i å velge Bjørnø som arvtaker.

– Jeg er trygg på at han med fornuft og klokskap, mot og engasjement, og ikke minst kraft og kjærlighet, vil styre Vikingskuten dit vi ønsker de kommende årene, sier han og legger til:– At han heter Eirik og er fra Randaberg, må jo også tale til hans fordel.

Artikkeltags