Gå til sidens hovedinnhold

Ett nytt smittetilfelle på Randaberg videregående skole

Ingen personer er satt i karantene. Det skyldes muligheten for hurtigtest på skolen, mener rektor Trond Hoel.

Det er flere nye smittetilfeller ved ni videregående skoler i distriktet, melder Stavanger Aftenblad. Blant disse er Randaberg videregående skole.

Det bekrefter også rektor Trond Hoel overfor Bygdebladet.

– Det var etter en hurtigtest at én av våre elever fikk påvist koronasmitte nå på mandag. Det betyr at vedkommende er i isolasjon. Ellers har vi hatt tilfeller der enkelte elever har kommet hjem fra ferie og testet positivt, og derfor ikke møtt på skolen, men tilbrakt tid i isolasjon. Totalt er det snakk om fire personer, hvorav tre enda er i isolasjon, sier Hoel.

Ingen andre elever er i karantene.

– Ringvirkningene er langt mindre nå som elevene tilbys hurtigtester på skolen, sier rektoren og forklarer hvordan det fungerer:

– Når en elev melder seg syk og får bekreftet koronasmitte, får elevene som har vært i nærheten av vedkommende tilbud om hurtigtest på skolen. Helsesykepleieren på skolen veileder elevene, og det utføres en kollektiv test. Etter 20 minutter får de svar på prøven. Det utføres ytterligere to hurtigtester tre og sju dager etter første test. De som eventuelt måtte teste positivt, må teste seg på en teststasjon i Stavanger og tilbringe tid i karantene.