Å arrangere løp på Randaberg har vist seg å være braksuksess for den lokale friidrettsklubben Grødem Runners. De har fått hundrevis av mennesker til å knyte på seg joggeskoene og stille på startstreken når både Randabergfjellet Opp, Randabergfjellet Rundt (barneløp) og PB Milå har blitt arrangert - sistnevnte i samarbeid med Pizzabakeren.

– Tilbakemeldingene har vært veldig positive, sier Alexander Middleton til Bygdebladet.

Og nettopp derfor gjentar de suksessen neste år.

Bildeserie

Stort bildegalleri: Se da over 400 løp den aller første PB Milå

Datoene spikret

Randabergfjellet Opp og Randabergfjellet Rundt arrangeres søndag 18. juni 2023. PB Milå er lagt til samme helg som høstmarken, 30. september 2023. I tillegg gjentas barneløpet Sentrum Rundt i forbindelse PB Milå. Nytt for året er at dette barneløpet vil kreve påmelding, slik at barna er forsikret under løpet og arrangørene har kontroll på antall barn.

Foreløpig er det ikke satt et konkret tak på antall deltakere til de forskjellige løpene.

– Men det blir nok noenlunde likt som foregående år. Under PB Milå, for eksempel, var det 420 deltakere i september. Forhåpentligvis kan vi øke antallet litt til neste år, sier Middleton.

Se reaksjonene da deltakere passerte målstreken under PB Milå i september:

Har startet forberedelsene

Grødem Runners er allerede godt i gang med forberedelsene til neste års løp.

– Påmeldingssider må opp og gå. Vi håper å kunne starte påmeldingen i løpet av november, så kan folk gi dette som en julepresang, smiler arrangøren i Grødem Runners.

– Vi må også få inn priser fra leverandører av blant annet tidtakingssystem, grafikk og lignende. Og så blir det selvsagt å å sikre seg mange nok sponsorer, avslutter Middleton.

Bildeserie

Stort bildegalleri: Se rundt 300 løpere gi jernet under Randabergfjellet Opp