Filmen ble spilt inn i forbindelse med nominasjonen til Bosettings- og integreringsprisen 2020, en pris Randaberg kommune er nominert til som en av seks kommuner i landet. Prisen går til kommuner som oppnår resultater og jobber helhetlig og systematisk med integrering av innvandrere, skriver Randaberg kommune på sin nettside.

Tett samarbeid er nøkkelen til suksess

- NAV Randaberg har over lang tid jobbet tett med lokale bedrifter om integrering av flyktninger. Scandic Park Hotell i Stavanger er én av bedriftene jobber med for å skape muligheter for våre flyktninger, forteller kommunalsjef Kel Tighe.

Hotellsjef ved Scandic Park Hotell, Javier Mata, setter pris på samarbeidet med NAV Randaberg.

- Jeg tror nøkkelen til suksess er at NAVs veiledere er her på hotellet hver dag og jobber tett sammen med oss og deltakerne. Vi gir hverandre åpne og ærlige tilbakemeldinger. Det skaper mestring og utvikling. Det er veldig kjekt å jobbe sammen på denne måten, sier Mata.

Filmen blir klar i mars

Filmen blir klar i mars, og publikum kan deretter stemme på sin favoritt på IMDi sine nettsider. Direktoratet kårer én vinner blant de tre finalistene med flest stemmer.

- En vellykket integrering er viktig for å bevare velferdsstaten og graden av tillit i samfunnet vårt. Det er derfor bosettings- og intergeregringsprisen henger høyt blant kommunene. Jeg håper nominasjonen og filmen kan være til inspirasjon for andre kommuner, arbeidsgivere og lokalsamfunn, avslutter Kel Tighe.