Lørdag 26. januar blir det for aller første gang arrangert nyttårsball i Utstein Kloster. Profesjonelle kammermusikere skal spille, det blir dans og treretters middag.

På forhånd var arrangørene, MUST, Utstein Kloster Hotell og Ingrid Geuens i Norwegian Youth Chamber Music Festival (NYCMF) spent på hvordan nyttårsball-tilbudet ville bli mottatt. For Norge er ikke kjent for å ha noen balltradisjon eller stort miljø for wienervals og klassiske dansetrinn.

– Jeg synes det er helt fantastisk at det blir utsolgt. Jeg er sikker på at de siste billettene ryker i løpet av dagen eller morgendagen, sier Tove Galta.

Hun ser frem til arrangementet og satser på at det blir så bra at det kan bli en fast tradisjon på Utstein.

– Jeg tror nesten vi allerede kan begynne å planlegge og legge ut billetter til neste års ball, sier hun fornøyd.

ShowdansIkke bare er det dyktige norske og internasjonale klassiske musikere som kommer for å opptre. Danser Gyda Bloch Thorsen stiller også opp sammen med tre andre profesjonelle dansere som prikken over i-en på dansegulvet. Gyda Bloch Thorsen er kjent fra tv-programmet «Skal vi danse».

 

– Vi skal danse wienervals. Det er en klassisk standarddans, og på lørdag danser vi show, sier Bloch Thorsen.

De fire danserne er profesjonelle showdansere som for tiden er aktuelle med Starlight Dinner Show på Gaffel og Karaffel i Stavanger. På Utstein stiller de i fine kjoler og opptrer med showdans, samtidig som de skal være med på å få dansen i gang blant publikum.

– Det er veldig kjekt når ildsjeler får i gang et arrangement som dette, og det er gøy at det blir dans til live musikk, sier Gyda Bloch Thorsen.