Gå til sidens hovedinnhold

FNB og Frp vil fjerne bompengeinnkreving mellom klokken 19 og 07 i hverdagene og etter klokken 16 lørdager frem til mandag morgen, men forslaget fikk ikke flertall

Artikkelen er over 1 år gammel

Politikerne i Stavanger kom med likelydende forslag allerede før sommerferien, og der ble det flertall. I Sola kom saken opp i kommunestyret torsdag kveld.

For abonnenter
(Solabladet)

– På grunn av inntektssvikten i bomstasjonene vil det komme et betydelig press om å øke satsen. Da er det viktig å gi et tydelig signal om at satsen allerede er for høy, sier gruppeleder i FNB, Ove Evertsen.

FNB og Frp foreslår å fjerne bomringen i Tananger og stanse innkreving mellom klokken 19:00 og kvelden og 07:00 om morgenen, samt etter klokken 16:00 lørdager og frem til mandag klokken 07:00. Unntak blir bommen på Motorveien ved Forus.

– Staten må inn og bidra mer og overta europaveiprosjektene. Midtstilt bussvei kan også tas ut for å redusere kostnadene. 40 prosent av kostnadene ligger på erverv av eiendom, så her er det mye å spare ved å kutte ned, sier Evertsen.

Det har Høyre-politiker Janne Stangeland Rege liten tro på.

– Å redusere bompengene er store endringer som vil redusere kostnadene i pakken mye. Jeg tror ikke det vil være nok å gå ned på prosjektene, jeg tror noe må ut. Det er helt urealistisk, sier hun og legger til at Høyre vil redusere bomsatsene dersom det kommer mer statlige midler.

Hun får støtte fra partikollega Nora Nilsen.

– Jeg blir bekymret over å kutte mer i inntektene når vi må spare så mye. Vi kan ikke være fornøyd med at sykkelvei på Ølberg blir tatt ut og ikke knyttes til øvrige sykkelveier. Et ett plans kryss i Kontinentalvegen er heller ikke noe vi kan være fornøyd med. Vi kommer til å stå igjen med noe som ikke er stort bedre enn hva det er i dag, og det vil være en katastrofe, sier hun.

– Bør ikke ta ut europaveiprosjektene

Janne Stangeland Rege sier hun reagerer på at næringslivet ikke er kjent med planene om å forenkle i Kontinentalvegen-krysset.

– Næringslivet er mildt sagt overrasket over denne endringen. Har det ikke vært noen dialog om denne forenklede løsningen i Kontinentalvegen? Vårt forslag er at før en eventuell endring bør styringsgruppen gå i dialog med næringslivet, sier hun.

Ap-politiker Siv-Len Strandskog sier hun ikke støtter forslaget fra FNB og Frp om å fjerne bommene i Tananger etter at bommene er snudd.

– Vi sier også nei til å ta ut europaveiprosjektene. Det kan innebære at innbyggerne må betale mer, sier hun.

– Folket vil ikke ha bompenger

Det er Senterparti-politiker Leiv Arild Lie enig i.

– Folket vil ikke ha bompenger, så vi støtter forslaget. Men vi kan ikke støtte forslaget om å ta ut europaveiprosjektene. Det ender med at folk må betale ekstra der, sier han.

Ingrid Reiersen Kartveit i MDG sier partiet vipper mellom å støtte og ikke støtte.

– Vi er opptatt av å holde belastningen for innbyggerne nede, men samtidig må dette ha en trafikkavvisende effekt, sier hun.

Forslaget fra Frp og FNB om å ikke innkreve bompenger på kveldstid/nattetid og etter klokken 16:00 lørdager fikk ikke flertall. Det fikk kun 15 av 41 stemmer. Forslaget om å fjerne bomringen i Tananger fikk også bare 15 stemmer og falt.

Kommentarer til denne saken