Randaberg-damene hadde sin siste treningsøkt i Randaberghallen tirsdag kveld, og trener Sørbø sier til Bygdebladet at Hermine Fossmark er litt småforkjølet, men at troppen ellers er skadefri og klar til kamp onsdag.

– Vi spilte en veldig god kamp mot Koll i helga, og har fått energien tilbake i laget. Vi har forberedt oss godt. Vi har studert Clube Kairós på video, og er så godt forberedt som vi kan få blitt, sier Sørbø.

Møter helprofesjonell motstander

Randaberg-treneren forteller om kveldens motstander at Clube Kairós har kommet til Randaberg med en stor tropp og 11 spillere. Dette er et lag som til daglig spiller i toppen av portugisisk serie, og det helprofesjonelle laget består ifølge Sørbø av én portugisisk spiller og resten utenlandske volleyballproffer.

– Av det vi har sett på video spiller de veldig god volleyball, men det gjør vi også av og til, sier treneren.

Sørbø sier de har lagt en taktisk plan for hvordan de skal møte Clube Kairós.

– Men det er vanskelig å si hvilke spillere de starter med, for de er ganske jevngode. Vi får vri litt på det taktiske etter hvert. Det vi vet er at vi her møter skikkelig tøff motstand, men jentene gleder seg skikkelig til å bryne seg mot en slik motstander, sier Sørbø.

Han håper mange randabergbuer tar turen til hallen og heier fram hjemmelaget.

– Dette blir moro. Her i Randaberghallen kan vi by på kamp mellom det beste laget i Norge og et helprofesjonelt portugisisk lag. Vi satser på en god kamp, og at det blir mye god volleyball å se på for publikum.

Sterk motstander

Sørbø legger ikke skjul på at Clube Kairós fra Azorene blir en tøff nøtt å knekke.

– Dette blir som om Viking skulle møtt et Premier League-lag. Men det positive er at kampen alltid starter på 0-0 og det skal spilles til 25 poeng. Så handler det om at både det fysiske og det mentale er på plass. Vi skal uansett jage hele veien. Vi liker å jage! Det viste vi mot det slovakiske laget, sier Sørbø.

– Det er en fordel at dere kan spille begge kampene på hjemmebane?

– Ja, det er en lang reise fra Azorene, og det tar på å reise, så det hjelper på å ha hjemmekamp. Vi tilbød oss å spille begge kampene på Azorene, men de ønsket å komme hit til oss. Det er kjempebra. Årsaken til at det blir slik er at returkampen ellers ville ha blitt spilt 22. desember, og da ville vi ikke kommet oss hjem til jul. Så vi er takknemlige for at de kommer hit, men takknemligheten er borte når vi møter dem på andre siden av nettet, sier Sørbø.

Han sier til slutt at han nå gleder seg til den første kampen i kveld.

– Dette blir veldig moro.