Gå til sidens hovedinnhold

Fra koronamøte til dugnad på Randabergfjellet - dørvakt Jarle står klar til å ta deg imot

Fredag kveld var det av med ordførerkjedet og på med den gule vesten for Jarle Bø.

For abonnenter

Tidligere fredag satt Randaberg-ordfører Jarle Bø i møte med de andre ordførerne på Nord-Jæren for å diskutere smittesituasjonen i regionen og veien videre hva gjelder lokale tiltak.

Der ble det klart at Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg på enkelte områder beholder dagens nivå i den nasjonale gjenåpningsplanen til og med søndag 27. juni.

Se reglene nederst i saken.

Grepet som nå er tatt for å forhindre og bekjempe smitte, setter imidlertid ingen stopper for konsertene på Randabergfjellet denne helgen. Selv er Jarle blant dem som skal bidra under arrangementet. Fredag kveld hadde han byttet ut ordførerkjedet med den gule vesten. Nå står han klar til å ta imot publikummerne som skal se Hilde Skaar og ikke minst Maria Mena opptre på scenen.

– Jeg spurte Per-Erik Haga om det var noe jeg kunne bidra med, og det var det. Da hev jeg meg rundt, sier Jarle, mens gjestene strømmer på.

Nå gleder han seg til konserten, som han ser på som en stor smakebit før 100-årsjubileet til Randaberg kommune neste år.

Selv skal han kun stå dørvakt et par timer, før også han finner seg en plass blant publikum.

- Jeg skal ikke gjøre på langt nær så mye som mange andre. De frivillige og arrangørene gjør en fantastisk jobb for å få dette til, sier han, og er overbevist om at konserten fint gjennomføres innenfor gitte smittevernregler.

Blant dem som bidro i den viktige, frivillige jobben, var Jan Tore Helgesen i speidergruppen.

- Det er en del av vår rolle her i bygda, å bidra til både tur- og kulturaktiviteter, og det har vi lenge jobbet med å få best mulig til her på Randabergfjellet. Dette var en veldig fin anledning for oss til å bidra, sier han, og er klar for dugnad både fredag, lørdag og søndag, når nok en konsert og ikke minst Randabergfjellet Opp går av stabelen.

Disse reglene fortsetter kommunene med

  • Skjenkestopp kl. 24
  • Antallet deltakere på private sammenkomster i leide lokaler/på offentlig sted begrenses til 20 innendørs og 30 utendørs
  • Anbefaling om kun å ha 10 gjester i hjemmet

Nord-Jæren-kommunene har i tillegg følgende lokale forskrifter:

  • Meldeplikt for arrangementer der det lov til å være flere enn 20 personer til og med 30. juni
  • Rulleforbud for russen til og med 23. juni