Gå til sidens hovedinnhold

Gikk for 320.000 over prisantydning: – Stor interesse for eneboliger

Artikkelen er over 1 år gammel

Tidligere denne uken gikk en enebolig for 700.000 kroner over takst på Hana. Tydeligvis ikke tilfeldig, for bare litt senere gikk en annen enebolig godt over prisantydning – denne gang på Austrått.

For abonnenter
(Sandnesposten)

EIENDOM: Da eneboligen i Kongleveien 11C ble lagt ut, startet interessen umiddelbart. Det endte med et salg på 4.610.000 kroner – mot prisantydningen som altså lå på 4.290.000 i annonsen. Eiendomsmegler Helge Stangeland i Eiendomsmegler 1 røper at det var stor rift om eneboligen.

– Det var rundt 35 par på visning. Det første budet startet på fire millioner kroner. Det som er litt morsomt er at den første som la inn bud også var den som gikk sist ut, sier Stangeland til Sandnesposten.

Populært

Stangeland tror ikke salget er helt tilfeldig, selv om eneboligen gikk et stykke over prisantydning.

– Det er eneboliger som selger, trolig fordi det ikke er så mange eneboliger ute. Folk i Sandnes er veldig glad i eneboliger, og det virker som om kjernefamilier med to voksne og to barn fortsatt drømmer om dette. Folk vil gjerne ha et hus de kan gå rundt med grønne flekker i hagen.

– Hvorfor tror du denne eneboligen gikk så bra?

– Boligen er velholdt og beliggenheten er bra. Dessuten er det jo veldig bra med to stuer og fire soverom.

Lite ute for salg

Boligmarkedet har gått opp og ned under koronaen. Stangeland tror at tilbud og etterspørsel har mye å si for at enkelte objekter går for høye summer.

– Det er rundt 350 eiendommer ute for salg i Sandnes nå, det er veldig lite. Treffer boligen, så er markedet der. Renta er jo også veldig lav nå, noe som gjør at det er lettere å kjøpe.

Kommentarer til denne saken