– Ja, vi må si oss fornøyd med sommeren, svarer Lillian Holgersen og sender et blikk mot mannen Jan Thor, som sier seg enig. De to har i flere år drevet Åmøy Fjordferie, overnattingshytter ved sjøen på Vestre Åmøy. Det gjør de altså fortsatt.

– Vi leier ut ukevis og natt for natt. De som kommer igjen år for år, leier gjerne en uke eller to, sier hun. Tyskere som kommer igjen år etter leier gjøre for en uke eller to, men det kommer stadig nye folk til som oppdager Åmøy Fjordferie på nettsteder eller at noen anbefaler stedet. Hvert år kommer det nye folk som leier for en natt eller to.

– Vi hørte om at noen i Sør-Korea hadde fått en anbefaling om oss, så det viser seg at jungeltelegrafen kan være god markedsføring, sier Lillian Holgersen. Hun synes samtidig det er kjekt at Åmøy Fjordferie får høy score fra gjester på et kjent bookingsted på internett, altså der folk selv sier hva de synes om steder de har vært.

Til Åmøy Fjordferie kommer det gjester fra hele verden, forteller Lillian Holgersen, deriblant Taiwan, Australia og Canada for å nevne noen.

– Hva gjør dere for å trekke gjester?

– Vi er til stede på bookingsted på internett, et par tyske nettsider, benytter oss av drahjelp Region Stavanger gri, og det gir oss en del besøk, og sommeren i år må vi si har vært god, svarer Lillian.

– Bedre i år enn i fjor?

– Det er litt usikkert, i fjor hadde vi en del langtidsutleie med firmaer, og da ble det færre turister, som det igjen har vært flere av dette året, så det er litt vanskelig å svare på.

Utover høsten ser det imidlertid verre ut, det er få gjestedøgn som er skrevet inn i ordrebøkene, men Lillian Holgersen håper at det skal bli mulig å få leid ut til firma eller noe annet utover året.

– Vi er her på Vestre Åmøy uansett, sier hun og smiler.