Det er noen bøker som fra første side griper fatt i deg som leser, og holder deg der til siste setning er lest. Cara Hunter er bosatt i Oxford, og debuterer akkurat med en slik bok. "Hjemmets lune rede" er en magisk, uforglemmelig og underholdende leseopplevelse. Forfatteren byr på flere overbevisende, oppsiktsvekkende og engasjerende øyeblikk. Dette er en kriminalroman på høyt nivå, og føyer seg i rekken av mine favoritt bøker. Det var en sann fornøyelse og lese denne kriminalromanen, og håper du også unner deg tid til denne boken.

Boken starter med at åtte år gamle Daisy, utkledd som en tusenfryd, forsvinner sporløst under en fest. Foreldrene Sharon og Barry rapporterer henne savner sent på kvelden. Men når politiet gransker bildene fra festen, ser de at det ikke er Daisy som løper rundt i tusenfryd-drakt, men et annet barn. Ingen på festen ser ut til å ha sett Daisy. Var hun i det hele tatt på festen?Kriminalinspektør Adam Fawles leder en utredning som gjentatte ganger skifter retning når det viser seg at ingenting er som det først ser ut til.

Det er en fryd å lese Cara Hunter`s debutbok "Hjemmets lune rede". Hennes måte å beskrive karakterene og skildre miljøet på, skaper et helhetsinntrykk av handlingen. Dette er en realistisk kriminalroman, som både skremmer og sjokkerer deg. Boken handler om en families verste mareritt, nemlig forsvinning av deres barn. Jeg satt å bet negler, når jeg leste denne urovekkende, dystre og drivende kriminalromanen. Dette er litt over 300 sider, med hårreisende spenning, som får deg til å hoppe av redsel. Hvert øyeblikk er såpass detaljert, at en neste føler tilstedeværelse i handlingen, det er neste som en er tilstede i den gufne settingen. "Hjemmets lune rede", er en bok du sent vil glemme, og et litterært øyeblikk du ikke bør gå glipp av.