Gå til sidens hovedinnhold

Gul beredskap ved SUS: – Vi har fått påminnelse om ikke å sende folk for raskt til sykehus

Det var i forrige uke at Stavanger universitetssjukehus (SUS) gikk til gul beredskap med bakgrunn i covid-19, men det betyr lite for sykehjemmet på Randaberg.

Gul beredskap ved SUS betyr: «En uønsket hendelse med avgrenset omfang har skjedd. Situasjonen må håndteres med utvidet innsats/ekstraordinære ressurser og tiltak».

– Vi har ikke slik gradering som de har ved sykehuset, vi følger våre egne smitteverntiltak uansett situasjon, sier kommunalsjef helse og velferd i Randaberg kommune, Elisabeth Sortland Sande.

Imidlertid har SUS sendt ut ekstra påminnelse til kommunene, som bes om å tenke seg grundig om før de legger folk inn på sykehus.

– Det blir gjort uansett, folk blir ikke lagt inn på sykehus uten at det er nødvendig. Så er det jo fastlegene som legger folk inn på sykehus, så denne påminnelsen er sendt videre til dem. Legene mener også at de tenker seg om før de sender folk på sykehus, men vi har altså mottatt en slik påminnelse, som vi får med jevne mellomrom, sier Sortland Sande.

Ved Randaberg sykehjem er de heller ikke akkurat nå i en situasjon der pasienter blir liggende for lenge på sykehus fordi det ikke er tilbud til dem i hjemkommunen.