Hafrsfjordvikingene bærer vikingdrakter, smykker, våpen og håndverksutstyr. Det blir også våpenkamper og demonstrasjone av håndverksteknikker i løpet av helgen.

Fredag formiddag var Lasse Norlemann Mathiesen første mann til teltleiren i klosterhagen. Han gjorde den siste riggingen før helgas marked. Ungene hans ville komme senere på ettermiddag da de er ferdig på skolen.

 

Norlemann Mathiesen bor på Sørbø i Rennesøy, og har vært med i Hafrsfjordvikingene lenge. Han forteller at de ungene, som i dag er 13 og sju år, har vært med siden de var tre. Ungene storkoser seg selv om de er uten iPad og mobiltelefon.

– Hvis de sier at det er vanskelig å finne på noe å gjøre, ber vi dem om å ta en tur innom naboteltet og snakke med de som er der. Oftest har de det kjekt hele dagen når vi er ute og ber selv om å få legge seg ved 21.30.tida, sier han med et smil.

Lasse Norlemann Mathiesen forteller at det er ventetid for å være med på Vikingmarked ved Utstein kloster. Derfor er det noe logistikk med eksempelvis hvordan telt skal plasseres.

– De som har vært med lenge er gjerne tidlig ute for å få den plassen de ønsker, smiler han og ser fram til ei fin helg, selv om værmeldingene nok kunne ha vært bedre.

Både lørdag og søndag åpnes Vikingmarkedet for publikum formiddagstid og de holder åpent til seint på ettermiddagen.