Klokken 18.00 avdukes det nye veggmaleriet ved helsestasjonen på Randaberg Arena. Maleriet har tatt et halvt år å få på plass, og er laget av elevene på kulturskolen.

Fagkoordinator ved avdelingen for barn og unge i Randaberg kommune, Bente Monica Reilstad, sier til Bygdebladet at helsestasjonen har opplevd at barn ikke vil gå inn i lokalet. Mange barn synes det er skummelt å gå inn i lokalet, og dette maleriet håper Reilstad vil få stasjonen til å virke mindre truende.

– For å gjøre det mindre skummelt og mer spennende og fargerikt på stasjonen, har vi derfor engasjert elever fra kulturskolen til å male veggen, sier Reilstad til Bygdebladet.

Blant de sju tenåringene som har stått for å lage, finner vi Signy Nerheim (14). Hun forklarer at de alle har gjort alt, og jobbet med litt forskjellig. De har fordelt arbeidet, og dermed gjort mye her og der.

– Det er gøy å male noe større enn det jeg er vant med. Vanligvis maler jeg på et mye mindre lerret eller ark, så det er fint med utfordringer. Dette kommer jo især fram med tanke på mål. Totalt brukte vi tre måneder på dette prosjektet, sier hun og legger til:

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet og det vi har fått til. Jeg håper inderlig at dette også kan gi et smil til de som kommer hit.

Rektor ved kulturskolen, Torleif Kvitno, er også stolt over det elevene hans har fått til. Han forklarer at det de har skapt, er en typisk ordrebestilling for malere. At de har klart å gjennomføre dette gjør ham umåtelig glad.