Gå til sidens hovedinnhold

Her kommer det snart trafikklys

Torvmyrveien skal oppgraderes. Fra slutten av oktober blir det anleggsarbeid i veibanen, noe som betyr at ett av feltene blir delvis stengt. Alle skal komme fram, men trafikken blir regulert med trafikklys.

Rogaland fylkeskommune har den siste måneden jobbet med å lage sykkelvei med fortau i Torvmyrveien ved Randaberg Arena.

– Entreprenør Bjelland AS har så langt klart dette uten å påvirke trafikken. Nå fortsetter arbeidet inn mot sentrum, skriver Rogaland fylkeskommune på sin nettside.

Les også

Anleggsarbeid i Torvmyrveien i ett år

Lysregulering ved kirkegården

På Randaberg kommunes hjemmesider skriver de at entreprenøren jobber nå på hele strekningen. Fra slutten av oktober blir kjørefeltet så smalt at entreprenøren velger å regulere trafikken med lys.

– På mesteparten av strekningen skal det være mulig å ha trafikk i begge retninger, men vi oppfordrer alle trafikanter til å være oppmerksomme på skilting og lys. Trafikkmønsteret kommer til å endre seg underveis i anleggsperioden, forklarer byggeleder i Rogaland fylkeskommune, Roger Hoftun Eik.

Les også

Nytt forslag: Slik kan nye Randaberg stadion bli en realitet

Særlig obs på de myke trafikantene

Alle som går og sykler skal komme trygt fram i hele anleggsperioden.

– Entreprenøren jobber tett på fortauet, men det skal likevel være trygt for dem som går og sykler der. Hvis noen maskiner må rygge, har entreprenøren en vaktperson på bakken som passer på, forsikrer byggelederen. Han oppfordrer likevel alle til å huske refleks og bruke lys på sykkelen nå når det blir mørkere.

Les også

Stoppet nytt boligfelt på Grødem: – De hadde en fryktelig dårlig løsning for trafikken

Velg andre ruter hvis du kan

Byggelederen tror trafikken skal gli greit, selv med lysregulering. Men han håper at alle som har mulighet til det, velger andre ruter mens anleggsarbeidet pågår. – På den måten unngår vi køer, og ambulanse og hjemmesykepleie kommer fram.

Grunneiere og naboer skal ha atkomst til eiendommer hele tiden. Det gjelder også atkomst til skole, barnehage, idrettsanlegg og offentlige institusjoner.

Les også

Mann siktet for skadene etter hyttebrannen