Gå til sidens hovedinnhold

Her skal de by på rappellering og flytende badstue: – Det kommer mer, men det forblir en overraskelse

Hotelleier Cato Østerhus og marinaeier Joar Gangenes har kjøpt seg inn i aktivitetsselskapet Coastal Adventures i Egersund og oppretter et datterselskap med utgangspunkt i Utstein Kloster Hotell.

For abonnenter

Det nye selskapet kaller Østerhus og Gangenes for «Coastal Adventures Ryfylke». Med utgangspunkt ved Utstein Kloster Hotell skal det tilby følgende:

  • Padling i kajakk og SUP (Stand-up paddleboard)
  • Coasteering
  • Rappellering
  • Teambuilding
  • Flytende badstue

– Etter hvert blir det nok mer også, men det får bli en overraskelse, sier Cato Østerhus og Joar Gangenes.

Trekkplaster etter pandemien

Østerhus er største eier i Utstein Kloster Hotell og Joar Gangenes eier Rennesøy Marina.

– Det er viktig å få etablert aktiviteter rundt driften av hotellet. Mange gjester etterspør muligheter for å få unike opplevelser. Dette muliggjør vi nå, ved å tilby utleie av diverse utstyr slik gjestene får nyte det fantastiske historiske landskapet og de unike sjøarealene som vi har rundt oss. Dette i tillegg til guidede turer til lands og til vanns, vil gjøre at vi kan tilby noen av de mest spektakulære opplevelsene ett hotell kan tilby her i Norge, sier Cato Østerhus.

Ved hoteller forventer de stor pågang fra kurs- og konferansemarkedet og turister straks man åpner opp for full drift etter covid-19, og forventer at Coastal Adventures Ryfylke vil bli et trekkplaster.

– Vi kom i kontakt med Coastal Adventures i Egersund for et drøyt år siden. Bedriften og eierne fremsto som veldig profesjonelle med tanke på aktiviteter, systemer og sikkerheten som utøves. Løsninger med pakker som kan tilbys sammen med hotellopphold er også ett viktig element, fortsetter Østerhus.

Les også

Etablerer bærekraftig turisme: – Målet er ikke å dra flest mulig folk hit, men å lage et kvalitetstilbud som det er betalingsvilje for

Herlig utgangspunkt ved havet

Covid-19-perioden er blitt brukt til å modne opplegget om samarbeid, og de har blitt enige om en oppstartsløsning og eierstruktur som passet for begge parter. Sist søndag ble det avholdt ett «kick-off» hvor en fikk prøvd seg i de rette elementene på Utstein.

– Vi mener å ha truffet «innertier» med valg av opplegg. Våre gjester går en hyggelig tid i møte og Utstein Kloster Hotell vil bli satt på kartet, sier Cato Østerhus.

Daglig leder i Coastal Adventures AS, Jonas Hovland fra Egersund er svært begeistret over Utstein-området.

– Dette er et fantastisk utgangspunkt for aktiviteter i og ved havet. Korte avstander og skjermede forhold gjør at våre aktiviteter er en perfekt match for Utstein Kloster Hotell. Dessuten var kjemien til stede fra dag én. For oss er det viktig å sørge for kvalitet på opplevelsene, og alt ligger til rette for også å tilby dette her. Mestrings- og godfølelse er det vi ønsker for våre kunder, og vi håper at vi i årene som kommer kan utvide konseptet vårt langs hele norskekysten, sier Hovland.

Han forteller om coasteering, som egentlig bare er avansert bading, med drakt, vest og hjelm.

– Vi henter bare fram det vi gjorde som barn. Dette er lek og oppdagelse langs kysten for alle aldre og ferdighetsnivåer, det passer uansett om man er 20 eller 60 år. Når gjestene kommer i vannet, blir alle 12 år igjen, sier Jonas Hovland.

Nå søker de lokale krefter som har lyst å guide folk i naturen ved hotellet, klosteret og kystfortet.

– Vi trenger folk som kan fortelle en god historie, og som brenner for å gi gjester en god opplevelse, sier Jonas Hovland oppfordrende.