Industrileder Ståle Kyllingstad: – For IKM-gruppen ser vi på Rogaland som en region

Industri: Ståle Kyllingstad snakket engasjert for mange frammøtte på Tungenesmøtet, på Viste.

Industri: Ståle Kyllingstad snakket engasjert for mange frammøtte på Tungenesmøtet, på Viste. Foto:

Omstilling er ikke et problem, heller en utfordring for å tenke nytt, sa en engasjert industrileder Ståle Kyllingstad i IKM-gruppen på Tungenesmøtet.

DEL

- For oss som arbeidsgiver ser vi på Rogaland som en region, sør for Boknafjorden, begynte Kyllingstad foredraget på Viste.

Han var raskt frampå med å komme inn på det planlagte samferdselsprosjektet Rogfast, og la til at dette gjør at hele Rogaland er en felles bo- og arbeidsregion.

IKM er lokalisert på Sola, kunne Kyllingstad forteller, og det er ikke uten videre.

– Det er 45 minutter fra Vigrestad og 30 minutter til Randaberg, som er bra for å rekruttere arbeidsfolk, sa han og minnet om at «vi er en sammensveiset region tilknyttet oljeindustrien».

– Vi trenger industri, den er viktig fordi den skaffer arbeid til mange forskjellige folk, sa han og la til det er ikke slik at alle har lang utdanning.

Lokalt næringsliv er oljeavhengig, og det har konsekvenser, sa Ståle Kyllingstad. Han fortsatte med at olje fortsatt er viktig og vil være det for arbeidsplasser i mange år fortsatt.

– Hvis det fortsatt er behov for olje, vil den industrien bestå inn i neste århundre, sa Kyllingstad, som er næringspolitisk interessert, men vil aldri bli politiker.

Artikkeltags