Hvert år deler Bygdebladet ut juleblomster til folk leserne våre synes fortjener det. Årets første blomst gikk til Ingvar og Silje Landa i Ingvars Reiser.

– Oi, så hyggelig! Det var utrolig oppmuntrende i en tung tid, sier Ingvar når Bygdebladet forteller at flere lesere har foreslått dem til å motta juleblomst fra oss.

– Det betyr mye for oss å få den støtten, det er stort. Vi har hatt en tøff tid, spesielt etter hendelsen i høst og når media har vært mye på oss.

I september var Ingvars Reiser på Norgestur da de fikk et smitteutbrudd på bussen. Nesten alle som var om bord fikk påvist koronasmitte, til tross for å ha gjort alt etter boka - og mer.

– Sikkerhet og trygghet er noe folk skal kjenne på hos oss. Vi gjorde alt vi kunne, og mer, for å sørge for en tryggest mulig reise - men følelsen vi satt med etterpå var at folk trodde vi kjørte rundt og lempet viruset fra oss overalt. Det var tøft, forteller Ingvar.

– Vi har kjent veldig på nødvendigheten om å være helt åpne om alt. Det har naturligvis ført til en del tyn her og der, men vi står for det vi har gjort. Det var ikke noe mer vi kunne gjøre for å sørge for sikkerheten, men den uflaksen vi hadde kunne vi ikke kontrollere.

Årets bedrift?

I tillegg til juleblomst fra Bygdebladet er også Ingvars Reiser på listen over kandidater til Årets Bedrift på Randaberg i 2020. Det setter Ingvar stor pris på.

– Vi er beæret over å få være med på den listen, det er utrolig flott. Jeg tror vi gjør en viktig jobb i samfunnet, og det betyr mye for folk å få lov til å reise litt rundt, sier han.

– Å få disse tillitserklæringene betyr mye for oss, og det gjør oss veldig glade, fortsetter han.

Nå ser de frem til en rolig julefeiring, og krysser fingrene for å få lov til å arbeide igjen snarest mulig.

– Allerede i mars hadde vi fem fullbookede turer som egentlig skulle gå nå før jul, men som naturligvis er avlyste. Vi merker at det fortsatt er et stort ønske om å reise, og vi får ofte forespørsler om når vi kan komme i gang igjen. Julen blir heller stille og rolig hjemme i stua, men vi savner å få kjøre turer i denne tiden, forteller han.

– Vi ser veldig frem til neste år. Vi kan ikke slutte å leve bare fordi vi har hatt en tøff tid, så vi ser heller frem mot å kunne begynne å planlegge reiser igjen etter hvert.

– Jeg har verdens beste jobb, det er helt magisk å ha 30-40 stykker som gleder seg over noe sammen. Det gir uhorvelig mye å glede folk, og det er kjekt å være limet som kan legge til rette for det, avslutter han.