Gå til sidens hovedinnhold

Ingvar fortviler etter å ha blitt utsatt for stort tyveri – en måneds arbeid rett i vasken

Omtrent 40 kilo hummer til en verdi av 20.000 kroner var sporløst forsvunnet da fisker Ingvar Mehus skulle se til samleteinene sine onsdag.

For abonnenter

– Det var her jeg fant dem. Tre av fire samleteiner var helt tomme, sier Ingvar Mehus.

Vi treffer han og Per Grannes ved moloen i Østhusvik. Der, like utenfor bryggekanten, hadde yrkesfisker Ingvar oppbevart 105 hummere i samleteiner.

Da han onsdag ettermiddag kom for å se til teinene, sto samtlige på land. Cirka 60 av hummerne var da borte. Noen har med andre ord forsynt seg grovt av hummeren Ingvar har brukt to måneder på å fiske.

– Dette har jeg aldri opplevd før, og jeg har heller ikke hørt om andre som har blitt utsatt for denne type tyveri i Østhusvik tidligere, sier han tydelig oppgitt.

Tap av 20.000 kroner

Ingvar anslår at lovbryterne stakk av med cirka 40 kilo hummer. Dette skulle han i utgangspunktet selge.

– Det aller meste av hummer lå allerede på bestilling, til kjøpere som skulle ha dette som jule- og nyttårsmiddag. Jeg tar omtrent 500 kroner kiloen inkludert moms, så her har de stjålet for omtrent 20.000 kroner, sier han.

Ingvar tok kontakt med politiet etter å ha oppdaget tyveriet, men det var lite de kunne gjøre med saken, ifølge fiskeren.

– Jeg ble fortalt at om jeg anmeldte ville saken høyst sannsynlig bli henlagt da det ikke er lett å spore opp noe i en slik sak. Det er jo ikke noe kameraovervåking her i området, sier Ingvar.

Gir ikke opp hummerfiske

Selv om tap av hummer til en verdi av 20.000 kroner er tungt å svelge, lar ikke Ingvar seg vippe av pinnen av den grunn.

– For meg ligger hovedinntekten i leppefiske. Hummerfiske er kun noe jeg driver med i tillegg. Uansett, tyveriet stanser meg nok ikke fra å fiske hummeren igjen neste år heller. Jeg må bare finne en ny plass å oppbevare den, sier han.