Clube Kairós – Randaberg Volleyball: 3-0 (25-22– 25-16 – 25-12)

Torsdag kveld var det klart for en ny kamp i Europacupen mellom damelaget i RIL og Clube Kairós.

Spesielt å merke for denne kvelden var at selv om kampen ble spilt på hjemmebane for randabergjentene, var det portugiserne som hadde hjemmekampen. Det var likevel blitt akseptert av sistnevnte å forbli på Randaberg for å spille sin hjemmekamp fremfor å dra tilbake til Portugal.

I opptakten av kampen ble det gjort stas på Astrid Sletten for hennes mange bragder og arbeid innen volleyball fra Norges Volleyballforbund. Hun ble tildelt hedersmerke i sølv.

Rett før opprop av første setts spillere, spanderer randabergjentene hver av de portugisiske damene en pakke med Melkehjerter.

Spillerne presenteres, og dermed var kampen i gang.

Første poeng i kampen gikk rett til Clube Kairós etter en suveren serve. Dette setter tonen for resten av kampen torsdag kveld.

Spenningen i hallen var til å ta og føle på mens ballen gikk fra den ene til andre siden av banen. RIL-damene var aggressive og enda mer våkne enn under onsdagens kamp.

Det tok lengre tid før poengene hentes inn, og første sett så ut til å gå i hjemmelagets favør. Stillingen ble jevn gjennom hele åpningen av kampen, men da stillingen var 9-12 med Clube Kairós i ledelsen måtte RIL ta sin første timeout.

Selv etter pep talken fra Espen Sørbø, var det likevel Clube Kairós som dominerte første sett. Etter spillerbytte mellom Karoline Nore og Marte Helgeland, kom det noen flere poeng til RIL.

Det var intenst helt frem til settball, men Clube Kairós dro i land en knepen seier i første sett med en stilling på 25-22.

Samme spenning var i luften videre utover i andre sett, og det var jevnt mellom begge lag lenge. Randaberg ledet lenge over Kairós frem til de kastet seg oppover til 12-11. Da tok RIL en timeout.

Stillingen endret seg dessverre ikke mye etter dette for RIL, og Portugal dro inn en endelig stilling på 25-16 i andre sett.

Etter en pause som kunne kjennes som en evighet, var tiden inne for det tredje settet. Dersom Randaberg skulle ha en sjanse om å vinne over Clube Kairós, måtte de virkelig prestere. Motstanderne hadde vunnet de to andre settene, og RIL sitt eneste håp nå var å vinne de tre neste.

Til å begynne med, gikk settet litt som nummer to, og Clube Kairós dominerer. RIL-damene hadde fått blod på tann, og de fulgte tett opp og reduserte så godt de kunne.

Etter nok en timeout på 17-11, kunne man ane å se hvor kampen skulle gå. RIL-damene gjør flere feil, og portugiserne drar fra og kravler seg opp til 21 poeng kort tid etter Randabergs timeout.

Clube Kairós dro i land en endelig seier på 0-3.

Surt var det å tape, men trener Espen Sørbø poengterer erfaringene laget har fått etter å ha vært i kamper med Clube Kairós:

– Det er et bedre lag enn oss, og de spiller fryktelig godt gjennom hele kampen. De gikk ut i 100 i første sett, og vi rystet dem godt. Deretter går litt luft ut av ballongen i andre sett da vi var så nærme å vinne det første. I tredje sett ble det enda mindre luft da vi så de nå nærmet seg å gå videre i europacupen.

Han utdyper at det er en god erfaring. RIL-damene var mer intense og klare på å ha rett energi, og Sørbø mener de gir portugiserne en tøff kamp.

– Det første settet var veldig nærme, og etter beste evne lar vi dem ikke slippe unna. Selv om vi skulle ønske at vi tok dette siste settet, så gjør vi en god figur.

– Hva betyr tapet for RIL?

– Dette er en erfaring vi tar med oss videre. Vi skal trene videre nå inn mot jul, og rett på igjen etter nyttår. Vi er nå gjennom første barrieren, og jeg synes vi skal se positivt på dette.