– Vi gjentar suksessen med å arrangere nyttårsball også dette året, sier Tove K. Galta ved Utstein Kloster/MUST.

Nyttårsballet skjer lørdag 8. februar. På kveldstid blir det klassisk musikk og dans i kirkeskipet, og etterpå byr kjøkkenet på Utstein Kloster Hotell på utsøkt treretters middag i Refektoriet. Etter maten fortsetter konsertens andre avdeling inne i kirkeskipet.

Konserten er for alle aldersgrupper, og i fjor kom det folk fra rundt tretti til over 80 år.

– Ballet avsluttes med polonese, som alle får til, og som var en fantastisk opplevelse i fjor, sier Galta, som snakket med mange gjester på fjorårets ball, og hun fikk utelukkende godord i retur.

– Hvilken musikk blir det?

– Klassiske perler som dyktige, unge musikere fra Ungdommens kammermusikkfestival vil framføre. Enten kan man avslappet nyte konserten, eller svinge seg til musikken på steingulvet i kirkeskipet, svarer Galta.

Johann Strauss kammerorkester skal også spille og stjernesopran Bodil Arnesen kommer med stemmen sin.

En av de klassiske, musikalske perlene som blir nevnt, trekkes den kjente «An der Shönen Blauen Donau» fram.

– Ballet er litt forsinket i år, men det skyldes at musikerne er travle i hele januar. I Europa er det lang tradisjon for å arrangere nyttårsball med dans, men i Norge sitter man bare og lytter til musikken, sier Catharina Geuens, leder for Kammermusikkfestivalen for ungdom.

– Men behøver ikke å ha ballkjole, og dersom man velger å lytte til konserten uten å danse, er også det i orden. Uansett blir det en uforglemmelig opplevelse, lover Galta. Hun legger til at Utstein Kloster er den eneste bygningen i Stavanger kommune som ligner en borg, og at det da passer ekstra godt med ball i disse omgivelsene

Nyttårsballet arrangeres av Utstein Kloster/Museum Stavanger, Utstein Kloster Hotell og Ungdommens kammermusikkfestival. Det er fullt mulig å gjøre dette til en opplevelseshelg, og da går det an å bestille overnatting med frokost på hotellet og eksempelvis ta seg en tur i et helt spesielt landskap dagen etter ballet.