Med 15 poeng ned til OSI på tabellen, var herrelaget til Randaberg klare favoritter - men starten ble mye hardere enn forventet for bortelaget.

Første sett startet på verst tenkelig måte for Randaberg, som tidlig lå under både 4-1, og 9-4, før første time out. Dessverre for bortelaget, skulle det ikke bli enklere herfra og ut resten av settet. Ved neste time out sto det 17-9 i favør hjemmelaget, og resten av settet gikk samme vei. Randaberg tapte første settet 15-13, og måtte skjerpe seg til neste sett.

Heldigvis var det akkurat det de gjorde. Selv om de startet på bakbeina, slik som damelaget gjorde i to av sine sett tidligere på lørdag. Etter å ha ligget under 5-2, klarte herrene å snu det til 10-11, før første time out. Derifra skulle det bli en jevn affære mellom lagene, som vekslet på poengene. Ved neste time out sto det 16-18 til Randaberg, som kjempet iherdig, selv om de nok en gang havnet under, på stillingen 20-19. Etter tredje time out, smashet Helland-Hansen inn 20-20. Fire poeng ble det, før nok en time out ble et faktum. Da kampen fortsatte fikk hjemmelaget redusert til 22-22. Det som ble et utrolig spennende og vanskelig sett, klarte herrene fra den grønne landsbyen til slutt å ta med seg, og vant 23-25.

Med 1-1 i sett, lå det an til å bli et spennende tredje sett - og det ble det også. Igjen startet det med jevne vekslinger, og lagene byttet på å lede med ett til to poeng om gangen. Frem til hjemmelaget gjorde tre feil på rad, og randabergherrene tok en 6-9 ledelse, til første time out.

Etter spillet var i gang igjen, ledet laget fra den grønne landsbyen etter hvert litt mer komfortabelt. Ved neste time out, ledet bortelaget 18-22, og vant tredje sett 21-25.

Fjerde sett skulle heller ikke være kjedelig. Etter en virkelig tøff start, skulle Randaberg løfte seg utover i settet. De lå både under 7-2, og 13-4, men så var maskineriet fra Randaberg i gang. Med tre kjappe poeng på rappen, sto det plutselig 16-16, og settet levde som aldri før. Et par poeng senere, smashet Helland-Hansen inn to på rad, og stillingen var 19-21 til Randaberg. Det så nå ut som Randaberg skulle ta med seieren hjem til landsbyen, før hjemmelaget bet sammen tennene, og holdt ut. Etter en time out på stillingen 21-22, gikk settet over 25 poeng. OSI ville virkelig ikke gi slipp, og karvet til seg 27-27, etterfulgt av 28-27, og 29-27.

Dermed ble det nok et sett for lagene.

Femte sett startet med tre kjappe poeng til hjemmelaget fra hovedstaden, før Randaberg skrudde på turboen og snudde til 3-4. Etter snuoperasjonen, stabiliserte maktforholdet seg, og begge knivet om å ta ledelsen. Første time out kom på stillingen 8-10, og neste kom på 13-12. Selv om herrelaget fra Randaberg klarte å utlikne til 13-13, ble det dessverre for tøft for dem. Sluttresultatet ble 15-13 i siste sett, favør OSI - og dermed tapte bortelaget fra den grønne landsbyen 3-2 i sett.