Gå til sidens hovedinnhold

Jonas (23) var en av de første lærlingene ved Stena Recycling - dette synes han er det kjekkeste med jobben

Jonas Sannes har jobbet i Stena Recycling i fem år. Han trives i jobben, som består av å håndtere jern, metall og elektronisk avfall fra hele regionen.

- I starten visste jeg ikke så mye om firmaet. Men det er ganske kjekt, og det er bra det vi holder på med, sier Jonas Sannes ivrig, og forteller at selskapet minsker fotavtrykket til alle gjennom gjenvinning, som tross alt er sirkulærøkonomi i praksis.

Stena Recycling er et svensk firma med filiaer i Norge, Sverige, Danmark, Polen og Finland.

Ved anlegget i Mekjarvik tar de imot jern, metaller og elektrisk avfall. Dette sorteres, demonteres, klippes opp og renses, og sendes til smelting for å kunne brukes om igjen. Totalt gjenvinnes 65.000 tonn avfall i Mekjarvik hvert år.

En av de første lærlingene

Jonas har jobbet i Stena Recycling i fem år nå, inkludert læretiden. I tillegg er han tillitsvalgt. Han var en av de to første lærlingene som fikk læreplass i bedriften i 2015. Siden det har de hatt noen lærlinger hvert år.

- Hvordan er en vanlig arbeidsdag?

- Vi har til dels faste oppgaver og maskiner, som vi rullerer litt på for å skape variasjon, sier han, og forteller at dagen planlegges på morgenmøtet. Men da bedriften er dynamisk, med mye forskjellig som kommer inn til skraping, må de ofte flytte på seg og prioritere annerledes enn først planlagt.

Arbeidshverdagen går stort sett i å kjøre truck, ta imot biler med avfall, sortere, veie metallene og demontere. I tillegg er det maskinkjøring, laste stasjonærsaksen, klippe og gjøre metaller og jern rent før det går til smelting. Jonas forteller om gjenstander hvor store deler av avfallet kan brukes igjen:

- Kjøleskap gjenvinnes med 98 prosent, mens 95 prosent av bilvrak gjenvinnes, sier Jonas, og gir et eksempel på sirkulærøkonomi, som bedriften er opptatt av:

- Vi får for eksempel inn en bøyd aluminiumsstige, klipper den i småbiter, sorterer og sender det til smelteverk. Fra smelteverket går det på en termobil i flytende form til et støperi. Der støpes det til for eksempel en aluminiumsfelg til en bil, og når bilen må skrapes kommer aluminiumsfelgen inn igjen her.

Anlegget i Mekjarvik består av flere haller, og har en egne avdelinger for jern, metall og elektronisk avfall. Jonas er mest i metallavdelingen, hvor han sitter i metallpressen.

Presser tonnevis av metaller

Jonas setter seg opp i førerhuset på metallpressemaskinen og starter den opp. Den bråker litt, men det er ingenting sammenlignet med lyden som skjærer i ørene når det syrefaste metallet blir presset mot hverandre, i det han løfter metallet opp med kloa.

Det blir mange slike bevegelser i løpet av en dag, og denne dagen må ytterligere ti tonn syrefast metall presses sammen, for å gjøre plass til et lass med titan som har kommet inn, ifølge Jonas.

Gjenvinner parkeringshuset

En annen jobb som kommer inn daglig er metall fra parkeringshuset som brant ned på flyplassen i januar. Rundt 4.000 tonn armering, strukturstål og forskjellige metaller skal bli levert, demontert, kuttet og sendt til smelting fra mottaket på Mekjarvik.

Selskapet har flere store industrielle kunder og samarbeidspartnere, ifølge Jonas.

- Det er mye bra som skjer. Det er kjekt å holde på med store prosjekter som kommer inn, men det kan også være utfordrende når det er mange store jobber samtidig, sier Jonas og utdyper:

- Til tross for at vi jobber etter lean-prinsippene, som vi kaller SWOB (Stena Way Of Branch), kan det bli litt nødlagring av utstyr som gjør at vi må flytte på ting mer enn vi egentlig ønsker, sier han, men påpeker at det er stadig fokus og et levende forbedringsprosjekt for bedriften.

- Hva er det kjekkeste med jobben?

- Det er å laste stasjonærsaksen og maskinkjøring. Da får jeg sitte inne i varmen på de kalde dagene, og laste og sortere.

- Store maskiner er kjekt, påpeker Jonas, og forteller at den største stasjonærsaksen kan klippe jern med en tykkelse på 12 centimeter.