Mandag formiddag tar Kjersti Greibesland en svipptur hjemom fra jobb for å motta Bygdebladets juleblomst. Hun er lærer på Kvitsøy skole, og har nettopp vært med elevene på adventssamling.

– Her er det julefortelling og julesanger. Det er veldig stemningsfylt. Helt magisk, smiler Kjersti.

Sammen med mannen Tore og katten Tiger bor Kjersti i Haganes på Kvitsøy.

I tillegg har Kjersti sønnen Martin (23) og datteren Helene (18).

– Sønnen og samboeren bor i kjelleren. De bor egentlig i Kristiansand, men er hjemme i ett år. Datteren vår går på videregående skole i Telemark, sier hun, og legger til:

– Jeg gleder meg til jeg får alle hjem til jul.

Viktigst å være sammen

Familien Greibesland er vant med å feire jul forskjellige plasser.

– Vi er ikke sånn at vi må være en spesiell plass, det viktigste er å være med god familie, forklarer Kjersti. Tore er halvt amerikansk og har familie der, og derfor har de feiret jul en del ganger i New York.

– Det er kjekt å oppleve amerikansk jul. Jeg blir helt fascinert av all julebelysningen de har, det er helt ekstremt. Men nå har det jo begynt å komme litt hit og.

I tillegg har det blitt feiret jul hos søsteren til Kjersti i Spania. I år feirer familien jul hos Tores mor i Setesdal.

Stresser ned i julen

Som norsklærer har Kjersti som regel store hauger med prøver som skal rettes før jul, noe som betyr mindre tid til juleforberedelser og kos.

– Jeg liker egentlig ikke førjulstiden siden jeg har brukt den på å rette tentamen i 20 år. Men i år har jeg litt mer tid, og det er veldig bra. Nå har jeg tid til å se på NRKs nye adventsserie og spise mandarin, smiler hun.

For å nyte juletiden deltar Kjersti på mye av det som blir arrangert av frivillige organisasjoner på Kvitsøy.

– Søndag var jeg på en julevandring ute. FamilieKRIK hadde laget en løype hvor vi fulgte Josef og Maria og møtte levende hyrder, engler og sauer. Det var helt fantastisk. Jeg vil være med på ting som roer litt ned.

Kjersti synger også i menighetskoret på Kvitsøy, hvor hun skal være med å synge julen inn i Kvitsøy kirke neste søndag.– Det er viktig å ha fokus på julebudskapet og ikke la det forsvinne i alt annet.