Lørdag ettermiddag er RIL-jentene i volleyball klar til å ta opp kampen mot KFUM Volda. Det er seriestart for laget, og Karoline Nore er klar. Hun har spilt for laget i fire år, og trives enormt i klubben. De har fått en stor spillerstall.

– Det er et veldig bra lag jeg har endt opp med. Mens jeg studerte ved Universitetet i Stavanger begynte jeg å spille for RIL, sier Nore over telefonen.

Intense jobbuker

Hun har akkurat bestilt mat sammen med resten av laget, før ettermiddagens kamp.

Nore er nyutdannet sykepleier fra hjemmetjenesten, og sier til Bygdebladet at hun har fått seg en fulltidsstilling.

– Hvordan er balansen mellom jobb og volleyballkamper?

– Det kan være litt stress, især med tanke på turnus og helgekamper. Det gjør at det er noen kamper jeg mister, ettersom jeg må prioritere jobben også. Volleyballarbeidet er ikke lønnet, så det var vanskelig å drive på med det som student, svarer hun, og legger til:

– I dag går det likevel opp på et vis. Det blir ekstrajobbing noen uker, men slik er det. Den neste kampen vi spiller kan det være jeg går glipp av, men jeg har fått tatt fri den dagen vi skal spille borte mot Tromsø.

Hører hjemme med RIL

Nore, som er fra Førde i Sunnfjord kommune, begynte å spille volleyball relativt tidlig i livet. Hun forteller at det var ganske tilfeldig at hun valgte volleyball: hun drev på med dette òg med fotball. Det var likevel noe ved førstnevnte sport som appellerte mest til henne.

– Jeg likte det bedre, og la oss si at det hjelper at vi spiller på et så høyt nivå som vi gjør, sier hun.

Volleyball-laget til RIL spiller i Mizunoligaen, på Norges øverste nivå.

Som en del av RIL føler volleyballspilleren fra Førde at hun har funnet et godt sted å være. Hun forteller at laget er svært gavmildt når det kommer til reiser, overnatting og utstyr. Ekstrautgifter som bensin, bompenger og mat betales av spillerne.

Og laget har denne helgen brakt henne til Volda for å kjempe mot KFUM Volda fra klokka 16:00.

Nore satser på at laget kommer til å vinne denne kampen også.