Harald har begynt å kalle seg pensjonist, forteller han, og har avfunnet seg med det. Det er herlig å styre dagene selv etter sluttpakke hos sin tidligere arbeidsgiver. Kona Kitt Elise jobber fortsatt i Skatteetaten, hvor de den senere tid har hatt mye hjemmekontor, som hun har på hytta i Vistnesvågen.

«Tassen» på tunet

Hytta fra 1960 overtok Harald etter sine foreldre i 1998, og de renoverte den i 2000. Som oftest bor Kitt Elise og Harald i hytta i to måneder hvert år på sommeren, fra juni til ut i august. De bruker den også i langhelger ellers i året.

– Den har blitt et fint samlingspunkt for hele familien, forteller de denne solrike søndags morgenen, mens «Tassen» ruller hvileløst rundt på den store plenen like ved terrassen. «Tassen», det er robotklipperen, som har egen garasje den stikker inn i når den har behov for å bli ladet.

Det er nylig etablert privat vann- og avløpsanlegg i hytteområdet i Vistnesvågen, som hytta til Halvorsen og Skogland er blitt knyttet til.

– Så har vi også fiberbredbånd, som gjør det mulig å arbeide herfra, ha hjemmekontor, sier Kitt Elise Skoglund. I disse koronatider er hun glad for å ha fått benytte seg av det.

Stadig nye prosjekter

Når en har hytte, er det alltid noe å pusle med.

– Ja, hele tiden, men nå har jeg jo tid til det, sier Harald med et smil. Han er fornøyd med at de har et ikke så stort hus i Stavanger, og lite plen og hage, som gjør at de kan bruke mer tid på stell og vedlikehold på hytteeiendommen.

– Samtidig er det jo en del av kosen med hyttelivet, å ha noe å stelle med og ta det i eget tempo, sier han.

Bakenfor hytta har de en svær badestamp, som er i le bak en vegg slik at den er skjermet for vind nordfra.

– Det kan jo være værhardt her ute, minner Kitt Elise om, og viser gjerne fram en aldri så liten jordbærhage som hun steller med for tiden. Og Harald har nye prosjekter som venter, deriblant å kle med naturstein under trebordene på terrassen, som han foreløpig har rukket å gjøre rundt halve hytta.

– Den natursteinen har jeg hentet inne på Gangenes hos Rennesøy Stein, sier han fornøyd og skryter av steinen, som er evigvarende.

For et par år siden var området der det i dag er flott plen, hvor «Tassen» tusler rundt, helt overgrodd. I dag framstår det totalt annerledes, og de to virker ikke rent lite fornøyd med hvordan de har fått det i hagen.

Familiens base

Harald kaller hytta for familiens base. Der liker han og kona å være.

– Hvis vi drar til syden i et par uker, lengter jeg alltid tilbake hit til Vistnesvågen, slik er det bare, sier han.

– Det har blitt slik fordi vi har reist ut hit hver eneste sommer rett etter at ungene begynte sommerferie, og så har vi vært her hele sommeren, legger Kitt Elise til. Nå er barna deres voksne, og de har fått barnebarn, nå kommer familiene deres også til hytta i Vistnesvågen, til Haralds base. Han har også naust i Vistnesvågen, og drar gjerne ut med båten for å fiske krabbe, og da han pensjonerte seg, deltok han for første gang på hummerfiske.

– Så blir jeg med å spiser hummeren når han kommer tilbake med den, ler Kitt Elise.