– Det blir ikke vanskelig å motivere spillerne før en kamp som denne.

Det sier både Mastra-trener Bjarne Aske og spillende Randaberg C-trener Arve Junior Sem-Henriksen til Bygdebladet.

Tirsdag kveld møtes de to lagene til lokaloppgjør i 5. divisjon på Randaberg stadion. Mastra og Randaberg C har begge mål om tre poeng i seriens andre runde, men kun ett av lagene kan vaie med seiersflagget ved kampslutt, hvis ikke oppgjøret ender uavgjort.

Selv er både Aske og Sem-Henriksen klare i talen på spørsmål om hvem som kommer seirende ut av naboduellen.

– Vi er veldig revansjelystne etter 5-2-tapet for Bogafjell første serierunde, så det blir definitivt oss, sier RIL-treneren optimistisk.

– Randaberg C er ett av de lagene vi har sagt at vi bør ta poeng mot, så vi går for seieren, svarer Mastra-treneren.Se også høydepunkter fra Mastra - Finnøy: Mastra-seier i seksmålsfest

Spillere på russetreff

Lagene møttes også til dyst ved to anledninger forrige sesong. Da tok de en seier hver. Dermed tror Aske på en ny, jevn og åpen kamp mot naboen på tirsdag.

– I tillegg er det et annerledes Randaberg C vi møter i år, siden mange er hentet opp på A-laget. Vi er faktisk litt usikre på hva vi møter, sier Aske.

Han forteller at han også er usikker på egen tropp for øyeblikket, da seks-syv Mastra-spillere har tilbrakt helgen på russens landstreff i Kongeparken på Ålgård i helgen.

– Det gjenstår å se på trening i dag, mandag, angående hvem som er klare og ikke, forteller han.

Uansett hvem som entrer banen for Mastra er han sikker på at hver enkelt spiller kommer til å gi alt i lokaloppgjøret mot Randaberg C.

Les også: Randaberg fortviler over et nytt serietap

Tror det kan gå hett for seg

Randaberg C-treneren tror Mastra ser på Randaberg C som en av sine argeste rivaler. Det vil han bruke til sin egen fordel.

– Mastra ser nok en større rival i oss enn vi i dem. For oss er andre klubber større rivaler, som Sunde, Tasta og Vardeneset da de er nærmere rent geografisk. Likevel er det kjekt å spille kamper som dette, fordi de betyr noe ekstra. At de ser på oss som en stor rival gjør også at vi blir mer gira på å vinne kampen, sier Sem-Henriksen.

Den spillende treneren ser ikke bort ifra at oppgjøret mellom Randaberg C og Mastra kan gå hett for seg da begge lag ivrer etter seier og poeng, og at det fort kan kreves litt ekstra fløyteblåsing av kveldens hoveddommer.

Mastra og Randaberg C har spilt hver sin kamp så langt denne sesongen. Mastra vant 4-2 mot Finnøy, mens Randaberg C, som nevnt, tapte 5-2 for Bogafjell.

Kampen mellom de to naboene starter klokka 20:00 tirsdag kveld. Bygdebladet sender kampen på direkten.