Står du i køen? Da vil vi gjerne høre fra deg. Send oss gjerne bilde/video eller annen informasjon til [email protected].

Kl. 12.51 meldte Vegtrafikksentralen at Mastrafjordtunnelen ble stengt på grunn av stor trafikk. Årsaken til stengningen var at det ikke er ønskelig med kødannelse i tunnelen.

Vegtragikksentralen meldte også om 10 km saktegående kø på E39. Det er ved Mortavika ferjekai køen har hopet seg opp.

Kl. 13.09: Vegtrafikksentralen melder at det ikke er ønskelig med kødannelse i Rennfasttunnelene.

Kl. 13.14: Vegtrafikksentralen melder at Rennfasttunnelene vil bli stengt og åpnet litt fram og tilbake utover søndag ettermiddag. Årsaken til det er opphopning av kjøretøy i tunnelene, som ikke er ønskelig med tanke på brannsikkerhet.

Bygdebladet tok turen til Harestad på Randaberg litt før kl. 14 og så at trafikken fløt fint på sørsiden av Rennfast. Byfjordtunnelen var åpen. Men det er altså greit å være forberedt på at tunnelene kan bli stengt med ujevne mellomrom utover dagen hvis trafikk nordover hoper seg opp og det er fare for kødannelse i Rennfasttunnelene.

Kø får konsekvenser

Når det er mye trafikk på E39 forbi eksempelvis Askje, betyr det vanskeligheter for Pizzakroken på Askje. De får inn bestillinger på pizza, som de kjører ut til kundene, både til Rennesøy, Bru, Sokn og Åmøy.

– I ettermiddag har vi blitt stående så pass lenge i kø at vi gir opp å kjøre ut varer til Rennesøy, Åmøy, Bru og Sokn til trafikken har lagt seg. Men vi kjører ut varer på Mosterøy siden vi da ikke er avhengig av å kjøre ut på E39. Mellom 15 og 18 fredag og søndag ettermiddag har vi ofte problemer med å komme ut på E39 fra krysset Mosterøyveien – E39, men i dag har det vært så vanskelig at vi venter med å kjøre ut til andre steder enn på Mosterøy til trafikken har avtatt, sier Øyvind Haugvaldstad i Pizzakroken.

Kl. 15.02 meldte Vegtrafikksentralen Vest at køene på E39 nordover mot Haugesund har avtatt, og det er betydelig bedre flytt i trafikken. Det er ikke lengre behov for å stenge Byfjord- og Mastrafjord-tunnelene..