35-åringen ble pågrepet kort tid etter at han, sammen med en dame født i 1988, ble tatt på fersk gjerning idet de brøyt seg inn i en lagerbygning hos Viste Båtutleie.

– Jeg har en del kunder som lagrer campingvogner og båter hos meg. Skal noen av disse kundene sjekke noe i eller utenfor lageret, har vi en avtale på at de skal gi beskjed før de går opp. Akkurat denne dagen var det en som hadde gitt beskjed om at han skulle oppom lageret, men da de brukte godt over en halvtime begynte jeg å bli skeptisk, sier eier av Viste Båtutleie, Magnus Viste.

Viste har både overvåkningskamera og alarm og så foreløpig ikke noen grunn til å gå opp.

–Jeg fulgte med fra stuevinduet, i utgangspunktet så de jo ut som et vanlig par. Jeg tenkte de lette etter en spade eller noe i uteområdet for å skufle vekk snø, sier Viste. Brått gikk imidlertid alarmen, og han så porten i lagerbygget åpne seg.

–Jeg skyndet meg opp til lagerbygningen. Idet jeg kom frem stod damen utenfor med en hund i ene hånden og en pose full med ting i den andre, sier Viste. På samme tidspunkt kom mannen ut. Viste spurte hva som foregikk og fikk til svar at de bare skulle hente noe verktøy for å reparere en campingvogn.

– Da jeg spurte om navnet til eieren på campingvognen det gjaldt, svarte han bare ett navn og begynte å fomle rundt. Jeg henvendte meg til damen og spurte om det var hennes ting i posen. Hun svarte ja, selv om det ikke var tilfelle, forklarer Viste. Brått tok 35-åringen retning mot bilen og sa «vi gjør ikke noe mer ut av dette», før han satte seg inn i kjøretøyet. Damen fulgte raskt etter. Viste reagerte med å stille seg foran bilen for å blokkere utkjøringsmuligheten.

–Da jeg gjorde det, fikk jeg beskjed om at han kom til å kjøre over meg dersom jeg ikke flyttet meg umiddelbart, sier Viste. Mannen begynte å kjøre mot Viste som flyttet seg litt til siden.

– De kjørte delvis ute på marken idet de passerte meg. Jeg noterte straks ned registreringsnummeret og kontaktet politiet. Jeg fikk da vite at bilen de kjørte var meldt stjålet.

Viste kontaktet eieren av bilen da han var ferdig i telefonen med politiet. Eieren, som er fra Strand kommune, ble meget takknemlig for opplysningene, sier Viste.

Da Bygdebladet kontaktet vedkommende som fikk frastjålet kjøretøyet, fremkom det at den hadde vært borte siden søndag morgen.

– Gjerningsmannen har gått inn i huset, hentet nøklene til bilen og kjørt av gårde. Da jeg returnerte klokken tre etter jobb registrerte jeg at den var borte, sier jørpelendingen. Personen postet med en gang ut hendelsen på Facebook og igangsatte raskt leting etter den grå Mitsubishi outlanderen. I tillegg fulgte de med på nettet i hvilke områder bilen gjorde bompasseringer.

– Autopass-brikken gjorde det mulig for oss å registrere hver gang bilen passerte en bomstasjon. Søndag kveld halv ni passerte den bomstasjonen ved Tananger/Kvernevik-området. Mandag morgen klokken fem passerte den en stasjon ute ved Forus, sier han. Mer informasjon fikk de ikke før Viste ringte tirsdag ettermiddag. Kort tid etter ble bilen og personene sport opp av politiet. Både Viste og eieren av bilen fikk beskjed om pågripelsen. Bilen var full av tyvgods i pågripelsesøyeblikket.

Foruten dette biltyveriet har det vært en rekke andre biltyverier i Strand kommune de siste ukene. Kilder ved lensmannskontoret i Strand og Forsand oppgir at det sannsynligvis er en sammenheng mellom lovbruddene.